Aktuális

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban

Iskolai tragédia – Gyertyagyújtással emlékeznek Ricsire, a sofőrt, aki kidöntötte a kerítést, őrizetbe vették

A sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a budapesti rendőrök.

Ahogy arról beszámoltunk, meghalt egy 9 éves kisfiú a XX. kerültben, miután rádőlt egy kőkerítés, amelyet egy teherautó döntött ki. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Fotó: Police.hu

Az eddigi adatok szerint a XX. kerületi Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról kiállva kidöntötte a kerítést. A kőkerítés rádőlt a 9 éves gyermekre, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a teherautó 48 éves vezetőjét – közölték a Police.hu-n.

Az iskola a közösségi oldalán arról számolt be, hogy csütörtökön 17. 30-tól az iskola udvarán csendes gyertyagyújtással emlékeznek a kisfiúra,

és az igazgató kiemelte, hogy a diákoknak pszichológus segít a trauma feldolgozásában.

„Az iskola egész közösségének nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Ricsi családjának! A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a hatóságokkal együttműködünk mindenben. Kérjük, Ricsi emlékét ne övezze feszültség és indulatok, ne bántsuk most egymást a gyászunkban. Csütörtökön 17. 30-tól az iskola udvarán csendes gyertyagyújtással gondolunk szeretett Diákunkra. Diákjainknak pszichológus segít a trauma feldolgozásában” – írták.


„Fékezett az autó, az emberek kiabáltak”

A Híradóban bemutatott felvételt az iskola előtti főútra kikanyarodó autó fedélzeti kamerája rögzítette reggel fél nyolc körül, a baleset előtti pillanatokban. Jól látszik, hogy a papírhulladékot elszállító teherautó lépésben közelíti meg a kaput, miközben tőle balra a járdán már ott állnak a gyalogosok, és várják, hogy szabad legyen az út.

Kapcsolódó tartalom

Rendőrök egy pesterzsébeti iskolánál, ahol egy teherautó kőkerítésnek ütközött, ami rádőlt egy 9 éves gyermekre és édesanyjára 2023. október 10-én. A fiú a helyszínen életét vesztette, édesanyja lábsérülést szenvedett, őt a traumatológiai centrumba vitték (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

„A teherautó jobbra akart a Mártírok útjára kikanyarodni, és eddig azt lehet tudni, hogy a bal hátuljával sodorta el a kapunak – ha bentről nézzük – a bal oldalát. A kapu magával rántotta a kerítésnek a túlsó végén lévő darabját, ez zuhant az éppen ott tartózkodó gyalogosokra” – részletezte a megrázó balesetet a Híradót tudósító Vígh András.

A baleset nem sokkal a tanítás kezdete előtt történt, így a balesetnek több szemtanúja is volt, köztük gyerekek.

„Fékezett az autó, az emberek kiabáltak. Ennyit láttunk… Nekem van egy kisebb gyerekem is, őt átvittem az óvodába, hogy ne sokat lásson” – idézte fel Varga Beatrix.

Kapcsolódó tartalom

Az Országos Mentőszolgálat rohamkocsit és gyermekmentőt is riasztott.

A mentők azonnal megkezdték a súlyosan sérült gyermek újraélesztését, de nem jártak sikerrel.

„Sajnos a kisfiú menthetetlen volt, a helyszínen életét vesztette. Egy nőt lábsérülés miatt láttunk el és szállítottunk traumatológiai osztályra” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az iskolában elmaradt a tanítás. A tanulókhoz pszichológus érkezett, aki megpróbált segíteni nekik a történtek feldolgozásában.

Azok a szülők, akik megtehették, hazavitték gyermeküket. A rendőrség órákig helyszínelt. Meghallgatták a szemtanúkat, a sofőrnek pedig többször is meg kellett mutatnia, hogyan próbált kikanyarodni az iskola udvaráról. A kapuban a baleseti helyszínelők szinte centiméterről centiméterre rögzítették a teherautó helyzetét.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még