Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Több mint négy órán át voltak vonalban, és tízmilliót szedtek le a magyar nő számlájáról a csalók – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Milliókat szednek le a számlákról: ketten is elmesélték, hogy milyen módszerekkel verték át őket. Egy asszony számlájáról tízmilliót, egy férfiéról pedig csaknem négymilliót vettek le.

„Megijedtem rögtön”

Az egyik megszólaló a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) videójában mesélte el, hogy azzal hívták a „bankból”, hogy tranzakciók folynak a kártyájáról, aminek utána kellene nézni. „Azt mondta, hogy valahova utalják a pénzemet! Megijedtem rögtön. Azt állította, hogy segít nekem, ezért kapcsolta a »műszakis kollégát«” – mondta az asszony, akit rávettek, hogy megadja az adatait, és végül tízmilliót húztak le a számlájáról.

„Több mint négy órán keresztül voltak velem vonalban így, még szóltak is, hogy tegyem töltőre a telefonom, mert merül. Gyanút kellett volna fogjak, és még másnap is felhívott. Mert még nem tudta az összes pénzem leszedni. Maradt valamennyi a számlámon” – mondta az asszony.

Csaknem négymillió forint kár

A BRFK másik videójában tanulságos történetet mesél el egy férfi, aki kibercsalás sértettje. Rávették hogy töltsön le egy olyan programot, ami rálát a telefonjára, miközben a netbankját használta. Hihetővé tették számára az egész folyamatot, ami miatt végül csaknem négymillió forintos kára keletkezett.

A pórul járt férfi több tanáccsal is próbált segíteni, hogy hasonló eset ne forduljon elő mással.

„Próbáljuk meg visszahívni a saját bankunkat, hogy zárolják a számlánkat, és ne töltsenek le a telefonjukra programokat!” – hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó tartalom

Figyeljen a csalókra!

Az adathalászok sok esetben telefonon próbálják meg az a kiszemelt áldozatok bizalmas banki adatait, pénzét megszerezni. Tipikus példa erre, amikor a hívó fél valamelyik bank munkatársának adja ki magát, és egy hamis történetet előadva próbál bankkártyaadatokat vagy internetbanki belépési adatokat kicsalni, vagy olyan alkalmazás telepítésére rávenni a gyanútlan embereket, ami adathalász-alkalmazás – figyelmeztetett a rendőrség.

Milyen hamis történettel állnak elő legtöbbször a csalók?

  • Arra hivatkoznak, hogy gyanús tranzakciót észleltek a bankszámlán, és ezért kérnek banki adatokat, vagy arra próbálják rávenni a gyanútlan felet, hogy átutalást hajtson végre, és a pénzét egy biztonságos számlára utalja át.
  • Távoli elérést lehetővé tevő alkalmazás letöltetésére akarják rávenni az áldozatot azzal az indokkal, hogy az egy biztonsági program.
  • Szolgáltatás aktiválásához kérnek adatokat.
  • Kihagyhatatlan ajánlat lehetőségével kecsegtetnek a csalók az általuk megadott tranzakció végrehajtására.

Miből jöhetünk rá, hogy a telefonvonal másik végén csalóval van dolgunk?

A bankok

  • soha nem kérnek felhasználónevet, jelszót, illetve PIN-kódot, egyszer használatos kódokat;
  • soha nem kérnek bankkártyaadatokat;
  • a bank telefonos ügyintézője az azonosításkor csak az ügyfél születési idejének dátumát és helyét, édesanya leánykori nevét kéri el, más adatot nem kér, nem kérhet;
  • soha nem kérnek arra, hogy indítsunk utalást egy magánszámlaszámra;
  • soha nem kérnek arra, hogy telepítsünk programot a telefonunkra;
  • soha nem kérnek arra, hogy módosítsunk limitet a bankszámlánknál.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még