Fontos

Világháborús bombát találtak, kiürítik a kerület egy részét

Több év börtönre ítélték a rendőrautónak ütköző miskolci ámokfutót

Négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Járásbíróság a tavaly márciusban rendőrautónak ütköző miskolci ámokfutót – közölte a Miskolci Törvényszék sajtótitkára. A vádlott üldözése közben a szemből érkező másik rendőrautó felé kormányozta járművét, majd vészfékezés után 120 km/órás sebességgel frontálisan nekiütközött.

A közlemény szerint a férfi érvényes vezetői engedély nélkül vezetett a baleset éjszakáján. A városban ellenőrzést végző rendőrök egyike felismerte a járművet, mely néhány héttel korábban már kivonta magát az intézkedés alól, emiatt megkülönböztető fényjelzést használva követni kezdték, a vádlott autójával azonban nagy sebességgel menekülni kezdett.

A vádlott az üldözésébe bekapcsolódó, szintén

megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautó felé kormányozta járművét, majd vészfékezés után 120 km/órás sebességgel frontálisan nekiütközött.

A balesetben két rendőr maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket, míg a balesetet okozó jármű két utasa súlyos, illetve könnyű sérüléseket szenvedett – közölték.

Kapcsolódó tartalom

A bíróság a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettében, hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és segítségnyújtás elmulasztása bűntettében mondta ki bűnösnek. Ítélethozatalkor enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, valamint a megbánó magatartását.

A bíróság ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe a közlekedési szabályok kirívó mértékű megsértését, valamint azt, hogy a cselekmény során több személy is megsérült.

A járásbíróság a szabadságvesztés mellett öt év járművezetéstől eltiltásra, valamint négy év közügyektől eltiltásra büntette a miskolci ámokfutót – közölte a törvényszék sajtótitkára.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Ajánljuk még