Aktuális

Pótlóbusz a metró, a HÉV és a Combino vonalán – mutatjuk a hétvégi közlekedési változásokat

Pótlóbusz a metró, a HÉV és a Combino vonalán – mutatjuk a hétvégi közlekedési változásokat

Összegyűjtöttük a hétvégére vonatkozó közlekedési változásokat.

Pótlóbusz szállítja az utasokat M1-es metró vonalán Mexikói út és Oktogon között szombaton, vasárnap, valamint október 7-8-án – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ szerdán.

Az M1-es jelzésű pótlóbuszra az Oktogonnál az Andrássy úton a Hősök tere felőli oldalon, az Eötvös utcánál kijelölt megállóban, a Mexikói úti végállomáson pedig a metrókijárattal szemben kijelölt megállóban lehet felszállni.

A pótlóbusz az Andrássy úti szakaszon a 979-es éjszakai busz megállóiban, a Hősök terén a Mexikói út felé a Dózsa György úton a 105-ös busz, a Széchenyi fürdőnél pedig mindkét irányban a 72-es trolibusz megállójában áll meg.

Az M1-es metró pályakarbantartás miatt jár rövidített útvonalon – közölte a BKK.

Kapcsolódó tartalom

Mávinform: Változik a menetrend két vonalon is a hétvégén

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon szombaton és vasárnap Pestszentlőrinc és Vecsés állomás között karbantartást végeznek, ezért változik a menetrend – közölte a Mávinform csütörtökön.

A nyíregyházi és szegedi InterCity-k a Nyugati pályaudvarról 5 perccel korábban indulnak és oda 5–10 perccel később érkeznek.

A Cívis InterRégiók rövidebb útvonalon, csak Debrecen és Cegléd között közlekednek, de néhány hajnali, illetve esti vonat a teljes útvonalon jár.

A hatvani vonalon Pécel és Isaszeg között pályakarbantartás miatt a vonatok csak egy vágányon közlekednek, ezért napközben módosul a menetrend.

Az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégió vonatok a Budapest-Gödöllő szakaszon az S80-as vonatok menetrendje szerint közlekednek, ezért a Keleti pályaudvarról a megszokotthoz képest 25 perccel korábban indulnak, illetve 25 perccel később érkeznek meg oda.

Jelentős forgalomkorlátozás lesz a hétvégén a Kacsóh Pongrác úti felüljárón

Szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén végeznek hídszigetelési javítást a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A beavatkozások idején jelentős forgalomkorlátozás lesz a felüljárón – tájékoztatott a Budapest Közút.

Péntek este 20 órától október 2-án reggel 6 óráig nem lehet ráhajtani az M3-as autópálya bevezető szakaszára a Kacsóh Pongrác úti felüljáróról a Rákóczi híd felőli irányból. Az M3-as bevezető felől a Rákóczi híd irányába egy sáv lesz használható a felüljárón.

A középső, kétirányú hídágon a Róbert Károly körút felé haladó irány lesz biztosítva – írták.

A felüljárót érintő BKK-járatok útvonala nem változik, de az utasoknak esetenként hosszabb menetidőre kell számítaniuk. A Volánbusz Budapestről induló járatai nem állnak meg a Kacsóh Pongrác úti megállónál,

a Mexikói úti metró- és villamos-végállomásnál lesz számukra megálló kijelölve – jelezték.

A javítások részleteiről közölték: a kivitelezés során 2 dilatációt átépítenek, a felüljáró mintegy 165 négyzetméternyi felületen kap új szigetelést, valamint 1850 négyzetméternyi útpálya burkolatcseréje valósul meg. A teljes hétvégi időszakban éjjel is dolgoznak majd – fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy szeptember 19-én az Erzsébet hídon is hídszigetelési munkálatok kezdődtek, amelyek több ütemben valósulnak meg a következő hetekben. A korlátozások miatt megszűntek a buszsávok az érintett szakaszon.

A Budapest Közút arra kéri az autósokat, hogy segítsék a buszok áthaladását az útszűkületen. Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

Pótlóbuszok járnak egy szakaszon a H5-ös HÉV vonalán a hétvégén

Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán a hétvégén. Azt írták, ezen a vonalon szeptember 30-án és október 1-jén a Batthyány tér és Békásmegyer között a H5-ös pótlóbusszal, Békásmegyer és Szentendre között pedig a HÉV-vel lehet utazni.

Erre az időre a 39-es autóbusz Batthyány téri végállomását áthelyezik a Vásárcsarnok elé, a 990-es autóbusz megállóhelyére. A 160-as autóbuszra Békásmegyeren a járat végállomási leszállóhelyén lehet felszállni, a 243-as buszra pedig a 160-as autóbusz megállójában.

Karbantartás miatt a következő három hétvégén

a 4-es és a 6-os villamosok rövidített útvonalon, csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között járnak,

a 17-es villamos pedig csak a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között közlekedik.

Hétfőre virradó éjjel a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár. A 4-es és a 6-os, valamint a 17-es villamos vonalán a Margit körúton a Török utcánál karbantartást végeznek a következő három hétvégén, ezért a villamosok helyett ott is pótlóbusz közlekedik majd.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ajánljuk még