Aktuális

Íme, itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Videó! Felfegyverzett migránsok ostromolják a magyar határt, Brüsszel őket akarja beengedni Európába

Újabb megdöbbentő felvételeket tett közzé a kormány a déli határzár elleni migráns-támadásokról. A videón husángokkal, erővágókkal felfegyverzett agresszív, fiatal férfiak akarnak átjutni a több méter magas határkerítésen. A felvételhez a kormány közösségi oldalán azt írták: őket akarja Európába beengedni Brüsszel. Az elmúlt hetekben egyre agresszívebben próbálnak áttörni a határon a migránsok: lőfegyverekkel fenyegetőznek, sőt már tüzet is nyitottak a határt védő rendőrökre és határvadászokra.

Ismét olyan felvételeket tett közzé a kormány, amelyeken az látszik, ahogy agresszív, felfegyverzett migránsbandák rendkívül erőszakosan akarnak betörni Magyarországra.

Mindennapossá váltak a migránsok és az őket irányító embercsempészek támadásai a déli határon. Egyre többször fenyegetőznek lőfegyverrel, sőt már többször tüzet is nyitottak a határt védőkre az agresszív migránsok.

Egy hete Röszkénél mászott át a kerítésen egy férfi, majd leakasztott a válláról egy gépkarabélyt, hogy azzal 13 illegális bevándorló átjutását fedezze. Néhány nappal később pedig egy szerb-magyar határvédő csoportra lőttek többségében afgánokból álló migránsbandák a kerítés túloldaláról.

Kapcsolódó tartalom

Kevésen múlt a tragédia Mórahalom térségénél, amikor a rendőrök és határvadászok egy csoport migráns ellen intézkedtek, viszont egyikük előhúzott egy pisztolyt, amit csőre töltött és a rendőrökre fogta. Végül a fenyegetés ellenére sem sikerült bejutniuk Magyarországra és fél nappal később a fegyverest is elfogták.

Felfegyverzett, bűnöző migránsok ostromolják a magyar határt, Brüsszel mégis egy olyan reformot készített elő, amely egy újabb ajtót nyitna az illegális bevándorlóknak – írta az Origó. Vagyis Brüsszel minden áron be akarja engedni az agresszív migránsokat Európába – fogalmazott a lap.

Kapcsolódó tartalom

A jelenlegi brüsszeli vezetéssel mindenki elégedetlen, eddigi teljesítményük – egyebek mellett a migrációs válság kezelésében – elfogadhatatlan  –közölte a miniszterelnök politikai igazgatója Rómában.

Orbán Balázs hangsúlyozta: egyre több ország ért egyet a magyar állásponttal, vagyis hogy az illegális bevándorlókat nem szabad beengedni, a kérelmeket pedig Európán kívül kell elbírálni.

„Ki kell mondanunk, hogy a nyár elején elfogadott és Magyarország és Lengyelország tiltakozása ellenére átnyomott migrációs paktum az bebizonyosodott – ha Lampedusa szigetéről jövő képeket és híreket nézzük bebizonyosodott –, hogy ez a migrációs paktum megbukott. Azért, mert nem azt segíti, ami szerintünk a legfontosabb a migráció kezelésének kérdésében, tudniillik, hogy az illegális bevándorlókat nem szabad beengedni. A kérelem-elbírálást Európa területén kívül kell lebonyolítani.”

Kapcsolódó tartalom

Orbán Balázs aláhúzta: változásra van szükség Brüsszelben, ugyanis az EU jelenleg nem segíti az európai embereket és a tagállamokat.

A migráció bűnözéssel, terrorizmussal és a különböző életfelfogású embercsoportok közötti összeütközéssel jár – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök kiemelte: a baloldal mégis támogatja a migrációt, és Brüsszelben a hazai baloldal is megszavazza a migráció-párti indítványokat, pedig az illegális bevándorlásra nemet kell mondani.

Ha meg akarod magad védeni a migrációval szemben, ne engedd be a migránsokat. Lehet ezt bonyolítani, tekerni, csavarni, de a vége ez, vagyis ez azt jelenti, hogy csak olyan embert engedj be a saját országod területére, aki kérelmet nyújtott be előzetesen, azt te elbíráltad, és pozitív választ adtál és akkor mondhatod, kopogtat az ajtón, elbíráltuk az ügyedet, kedves barátom bejöhetsz. Vagy, nem jöhetsz be” – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar álláspont szerint nem a bajt kell behozni Európába, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol a baj van.

Kiemelt kép: illusztráció/ hirado.hu

Ajánljuk még