Fontos

„Magyar Péter bezárt egy szobába” – Varga Judit szerint volt férje évekig terrorizálta

Az Alkotmánybíróság kimondta, lehet kritizálni a genderideológiát

A Labrisz Egyesület minden jogi fórumon beperelte a Magyar Nemzetet, mert a lap kritizálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet. Az Alkotmánybíróság(AB) elutasította az alkotmányjogi panaszt, határozata szerint valamennyi eszme szabadon bírálható – közölte csütörtökön az MTI-vel az Alapjogokért Központ. A Labrisz azt hitte, idehaza nem szabad bírálni a genderideológiát – tévedtek, ez nem az az ország – áll a szervezet közleményében

Az ügy előzménye, hogy az Alkotmánybíróság szerdai határozatában elutasította a Labrisz Egyesület alkotmányjogi panaszát, amely a Kúria korábbi – személyiségi jog megsértése tárgyában hozott – ítéletének megsemmisítését kérte.

Az Alapjogokért Központ az írja: „Magyarországon még nincs rajtunk szájzár, szemben a PC-diktatúrát gyakorló Nyugattal igenis lehet kritizálni vagy bírálni a Nyugaton már államvallássá merevedett genderideológiát és az azt terjesztő egyházat, a Soros-szervezeteket.

Kiemelték: az Alkotmánybíróságnak azt kellett megvizsgálnia, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága és a jóhírnév védelme milyen viszonyban áll egymással. Az AB leszögezte, hogy a kifogásolt közlés nem tényállítást, hanem értékítéletet tartalmazott, határozatában rámutatott, „különbséget kell tenni az eszméket, szellemi termékeket, illetve a személyeket érő bírálat, kritika között”, ugyanis „valamennyi eszme szabadon bírálható” – közölték.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint az eset arra utal, hogy szükség van a Magyarországot, a magyar önazonosságot védő, kulturális szuverenitás- és önazonosság-védelem megalkotására. Azt kell elkerülnünk, hogy mint a nyugatiaknak, nekünk is a divat mondja meg, hogy kik vagyunk – szögezik le.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még