Gyász

46 évesen elhunyt a zenész, akit sokan egy ikonikus filmből ismerhetnek

Korszerűbb applikáció és honlap segíti a konzuli ügyintézést

Korszerű és felhasználóbarát honlap és applikáció létrehozása volt a cél azzal az informatikai fejlesztéssel, amely a konzuli ügyintézést segíti – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli és állampolgársági főosztályának vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Farkas Balázs kiemelte: a konzuli szolgálat legfontosabb feladata a külföldön tartózkodó állampolgárok segítése, biztonságának garantálása.

A „Konzinfo Utazom” névre keresztelt applikáció a külföldre utazó magyar állampolgárokat is segíti, és vészhelyzet esetén a külképviseletnek is könnyebb segítenie a bajbajutottakon – jelezte.

Farkas Balázs hozzátette, az alkalmazás és a csoportos üzenetküldési funkció nagy segítséget jelentett már a görögországi erdőtüzek esetében is.

A Konzinfo időpontfoglaló a gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést segíti. A Konzinfo Ügysegéd honlap ugyancsak a gördülékenyebb hivatali eljárást és az adminisztrációs terhek csökkentését célozza.

Kapcsolódó tartalom

A fejlesztés célja ezenkívül a turizmus fellendítése, az új konzuli szolgálatok népszerűsítése, a biztonságos külföldre utazás elősegítése.

Horváth Csilla projektvezető elmondta: az adminisztratív terhek csökkentése és az állampolgárok védelme és naprakész tájékoztatása is a fejlesztés célja volt. Közölte, a folyamat kétmilliárd forintból valósult meg.

Csiki Zoltán, a projekt szakmai vezetője elmondta, a projekt részeként 877 eszközt üzemeltek be 147 helyen világszerte. Az eszközöket a fejlesztésekkel együtt a Nemzeti Kibervédelmi Intézet ellenőrizte.

Honti László projektmenedzser azt mondta, a kormányzati törekvés az volt, hogy egy hibatűrő adatközponti rendszert hozzanak létre, amely biztonságos, ki tudja szolgálni a különböző osztályú rendszereket, nagy sebességű adatkapcsolatra képes, és maga az üzemeltetés költséghatékony legyen.

Ajánljuk még