Baleset

Lezárták az autópályát, 10-12 kilométeres a torlódás

Befejeződtek a kerékpárút-fejlesztések Kispesten

Befejeződtek a kerékpárút-fejlesztések Kispesten. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásában megvalósult korszerűsítések átadása után az ott lakók akár 10-15 perc alatt megközelíthetik biciklivel a fontosabb intézményeket és üzleteket a kerület belső részeiből.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kifejtette, hogy a most elkészült beruházások tervdokumentációja a XIX. kerületi önkormányzat megbízásából készült a BKK közreműködésével.

Azt írták, a fejlesztések tervezésekor és kivitelezésekor szempont volt, hogy biztonságos kerékpáros-kapcsolatok jöjjenek létre, és könnyebb legyen biciklivel eljutni a kerület köz- és oktatási intézményeibe, az üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz.

Szempont volt az is, hogy megközelíthetők legyenek a szomszédos kerületek, valamint a belváros felé vezető, már meglévő útvonalak

– fejtették ki.

A beruházás során a BKK a Corvin körút és a Jáhn Ferenc utca között több szakaszon kerékpársávokat, kerékpárutakat alakított ki, így a meglévő szervizutak összekötésével összefüggő, biciklivel járható útvonal jött létre az Üllői út egy fontos szakaszán.

Kapcsolódó tartalom

A Hunyadi utcában (az Ady Endre út és a Zalaegerszeg utca között) kerékpársávot jelöltek ki, amely közvetlenül kapcsolódik a XX. kerületben kivitelezés alatt lévő Nagysándor József utcai kerékpársávokhoz és így Pesterzsébet belső területeihez.

Továbbá a forgalmasabb úti céloknál – az oktatási, közigazgatási, kereskedelmi, sport- és egészségügyi intézményeknél – új kerékpártámaszokat helyeztek el, valamint zárható biciklitárolókat építettek az Üllői út mentén, hogy segítsék a közlekedőket, és szorosabb kapcsolatot biztosítsanak a közösségi közlekedéshez – olvasható a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még