Gyász

46 évesen elhunyt a zenész, akit sokan egy ikonikus filmből ismerhetnek

Automata fegyverekkel lőnek a határt védő magyar rendőrökre

Aggasztó a helyzet a déli határon, most már nap mint nap jelennek meg olyan rendőrségi beszámolók, hogy agresszív lövöldöző bevándorlók és embercsempészek támadtak rájuk. Nemrég egy olyan felvétel is megjelent, amin egy hatalmas gépkarabéllyal felfegyverkezett embercsempész biztosítja a terepet, amíg a migránsok átszöknek.
@hirado.hu Automata fegyverekkel lőnek a migránsok a határt védő magyar rendőrökre #fy #fyp #nekedbe #hiradohu #hirek #migráció #migráns #támadás #fegyver #rendőrök #határ #határvédelem ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A taxisokkal egyeztetnek a bevándorlók Belgrád központjában. A sofőrök a magyar–szerb határhoz kínálnak fuvarokat nekik. Az üzlet jól megy, egy-egy ilyen útért több száz eurót is elkérnek a bevándorlóktól.
„Németországba tartok. Pénzhez kell most jutnom, hogy folytatni tudjam az utat” – fogalmazott egy afgán férfi.

Kapcsolódó tartalom

Becslések szerint Szerbia területén jelenleg mintegy ötezer bevándorló tartózkodik. A határ mentén élők elkeseredettek, azt mondják, az elmúlt években teljesen megváltozott az életük már nem érzik magukat biztonságban.

A felfegyverzett migránsok között rendszeressé váltak az összecsapások.

A Híradó által bemutatott puskákat, pisztolyokat és lőszereket a szerb hatóságok találták nemrég a migránsoknál.

A bevándorlók fegyvereikkel néhány napja a magyar hatóságokra is rálőttek.

„Három napja már, éjszaka automata fegyverekből lőttek a közös szerb–magyar járőregységekre, ezzel a migránsok átlépték a Rubicont” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Sorozatlövések a járőrcsoportokra – ez már a rendőrség közleménye. Azt írják: egy négy főből álló szerb–magyar közös járőrcsoportra Mórahalom térségében lőttek rá a múlt héten. Legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövés is eldördült. A lövéseket feltehetően embercsempészbandák tagjai adták le.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség által nyilvánosságra hozott felvételek a déli határnál készültek, ahol már mindennaposak a támadások. Egy másik felvételt kedden tett közzé a rendőrség. Ezen az látszik, hogy

egy embercsempész gépkarabéllyal biztosítja a migránsok átkelését a határkerítésen.

A határsértőket fél órával később elfogták a rendőrök.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben elmondta: ilyen körülmények között Magyarország nem teljesítheti Brüsszel követelését, amelyben arra köteleznék hazánkat, hogy engedjük be az illegális bevándorlókat, és migránsok tízezreit telepítsük be.

„Azokat akarják ránk kényszeríteni, akiktől ma védjük a déli határt. Azokat, akik erőszakkal, fegyverrel támadnak a határvédő, magyar egyenruhásokra.

Ez olyan őrült gondolat, amit józan ésszel nem is tudunk felfogni” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

Brüsszelnek azonban jelenleg éppen ez a terve. A migrációs paktum kérdése még a héten az uniós belügyminiszterek tanácskozásának napirendjére kerülhet. Csakhogy ez ellen egyre több országban emelnek hangot az emberek.

A lengyel lakosság nem kér a bevándorlókból

– erről a Magyar Nemzet számolt be. A lap úgy fogalmaz: egy közvélemény-kutató intézet friss felméréséből kiderült: a lengyelek – pártszimpátiától függetlenül – nem örülnek a bevándorlóknak, azt pedig kategorikusan elutasítják, hogy Európán kívüli országokból érkező migránsokat kelljen befogadniuk.

Kapcsolódó tartalom

Szlovákiában is az egyik legfontosabb kampánytéma a migráció. A parlamenti választást szombaton tartják, melynek kimenetele a magyarság számára nemcsak nemzeti kérdéseik tiszteletben tartása miatt fontos, hanem a migráció miatt is.

Kapcsolódó tartalom

Forró Krisztián, a felvidéki Szövetség elnöke, Lánczi Tamás 48 perc című műsorában azt mondta: a jelenlegi kormánynak csak látszatmegoldásai vannak. Hozzátette:

Európa külső határait kellene megvédeni.

„A jelenlegi kormány mellőzi ezt a kérdést, látszatmegoldásokkal jön ezzel kapcsolatban, de igazi megoldások nincsenek, hiszen a migránsok továbbra is jönnek be, és itt is csak azt tudom mondani, amíg nem leszünk olyan helyzetben, hogy erre van ráhatásunk, attól félünk, hogy ez nem lesz megoldva, ez a kérdés” – mutatott rá Forró Krisztián, a Szövetség elnöke.

Kapcsolódó tartalom

A közvélemény-kutató cégek nemrég Szlovákia lakosságát is megkérdezték a migrációról. A válaszadók több mint 77 százaléka mondta azt, hogy: a következő kormánynak fokoznia kell az illegális bevándorlás elleni küzdelmet.

Kiemelt kép: illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ajánljuk még