Rendkívüli

180 kilométeren át száguldott az embercsempész, a rendőröknek Szentendrénél ki kellett lőnie az autó kerekét

180 kilométeren át száguldott az embercsempész, a rendőröknek Szentendrénél ki kellett lőniük az autó kerekét

Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész gépjárművét szerdán – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Azt írták, hogy kilenc illegális migránssal 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült az az embercsempész a rendőrök elől, akinek járművét Szentendre felől Visegrád felé tartva sikerült mozgásképtelenné tenni.

Kapcsolódó tartalom

Az előzményekről a rendőrség közölte, hogy szerda hajnalban egy reflektorral közlekedő Audi elvakította a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság gépkocsizó járőreit Kiskunmajsa külterületén.

A kombi vezetője a rendőrök jelzésére nem állt meg, ezért követni kezdték.

A Kiskunmajsa–Jászszentlászló–M5 Kiskunfélegyháza-Dél–Budapest–11-es számú főút–Szentendre útvonalon rendre váltották egymást a megkülönböztető jelzéseiket együttesen használó rendőrségi gépjárművek az Audi mögött. Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni.

A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a járműre. A találatok ellenére az autó tovább haladt, de sebessége folyamatosan csökkent, majd néhány kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, még Szentendre területén mozgásképtelenné vált a jobb első gumiját ért lövés miatt.

A sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült.

A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

Az illegális migránsok – elmondásuk szerint – valahol Zomborral szemben, az ideiglenes biztonsági határzáron átjutva értek Magyarország területére. Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük Törökországban.

Kapcsolódó tartalom

Az embercsempész azonosítására, felkutatására és elfogására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket. Az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt – olvasható a Police.hu-n.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még