Aktuális

Tűz ütött ki egy fővárosi kórház udvarán

Széll Tamás különleges almaszósz receptje a Főmenüben

| Szerző: hirado.hu
A Duna gasztroműsorának legutóbbi adásában a szezon egyik kedvelt gyümölcse, az alma játszotta a főszerepet. Széll Tamás Michelin-csillagos séf megmutatta, milyen különleges hozzávalóval tehető ízletesebbé az almaecet, és megosztotta a nézőkkel borsos almaszósz receptjét is. A Főmenü gasztromentora, Böröcz Zsófia Waldorf salátát készített a hagyományostól eltérő módon.

A két műsorvezető, Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Böröcz Zsófia gasztromentor, privát séf otthon is könnyen elkészíthető receptekkel várják szombat délutánonként a nézőket a Duna gasztroműsorában. A Főmenü legutóbbi adása az alma köré épült, a házigazdák trendi fogásokat készítettek e kedvelt gyümölcsből.

Széll Tamás lekvárt főzött belőle, saját készítésű, rózsaszirmokkal érlelt almaecet felhasználásával. Bemutatta a „pongyolás”, vagyis a bundás alma elkészítésének módját, Böröcz Zsófia pedig majonéz nélküli, újraértelmezett Waldorf salátát tálalt.

Kapcsolódó tartalom

Közös munkájukban megmutatták, milyen finomság születik az alma és a sütőtök kombinálásával, kiegészítve a különleges borsos almaszósszal. Ehhez a mártáshoz Széll Tamás az almás hozzávalókon kívül vajat, sót, kakukkfűvet és tejszínt tett, pürésítés után pedig mozsárban megtört, darabos borsot használt ízesítésnek. A pontos recept a Főmenü legutóbbi, szeptember 23-i Médiaklikken újranézhető adásában ismerhető meg.

Főmenü – szombatonként 17 órától a Dunán.

Kiemelet kép forrása: MTVA

Ajánljuk még