Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Az MKPK örömét fejezte ki, hogy a vallásosságukat kinyilvánítók kétharmada a katolikus egyházhoz tartozónak mondta magát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) örömét fejezte ki, hogy a népszámláláson a vallásosságukat kinyilvánítók kétharmada a katolikus egyházhoz tartozónak mondta magát.

„Örömünkre szolgál, hogy bár a lakosság negyven százaléka nem válaszolt a vallási, felekezeti hovatartozásra vonatkozó kérdésre, mégis a vallásosságukat kimondottan kinyilvánító honfitársaink több mint kétharmada a Katolikus Egyházhoz tartozónak vallotta magát” – írta az MKPK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A 2022-es népszámlálásnak a Központi Statisztikai Hivatal által nyilvánosságra hozott adataira reagálva úgy fogalmaztak, hálás köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki részt vett a népszámlálás folyamatában, és külön megköszönték azoknak, akik a vallási, felekezeti hovatartozásukat tudatosan is megvallották annak ellenére, hogy a kérdésre nem volt kötelező a válaszadás.

Kapcsolódó tartalom

A népszámlálás adataiban is megfigyelhetőek a nemzetközi tendenciák, amelyek alól Magyarország és ezen belül a katolikus közösségek sem képeznek kivételt – emelték ki, hozzátéve, hogy ez feladatot jelent a Magyar Katolikus Egyháznak is.

„Ferenc pápa magyarországi látogatása során elhangzott szavai erősítenek bennünket küldetésünkben”; a katolikus egyházfő arra buzdított, hogy a keresztény közösség „jelen legyen és tanúságot tegyen” – olvasható az MKPK közleményében.

Ajánljuk még