Rendkívüli

Sulyok Tamás a Fidesz–KDNP államfőjelöltje

Szijjártó Péter szerint elképesztő, hogy egyes európai politikusok „a lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak”

A külgazdasági és külügyminiszter szerint „elképesztő, hogy egyes európai politikusok a Magyarország déli határainál rendszeresen lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak”.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán hétfőn közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: Európa egyes politikusai 2015 óta tévhitben élnek.

„ Hiába az elképesztő migránsáradat, hiába a kettős társadalmak, a no-go zónák, az agresszív nyomulás, hiába a növekedő terrorfenyegetés, egyes politikusok még mindig a migránsok beengedése és elosztása mellett érvelnek” – fogalmazott a miniszter.

Márpedig a migránsokat nem elosztani kell, hanem megállítani a határon – szögezte le Szijjártó Péter.

Kapcsolódó tartalom

Tiszta vizet kellene önteni a brüsszeli és a berlini poharakba, és világossá kellene tenni, hogy a határsértés egy súlyos bűncselekmény, amivel szemben keményen kell fellépni – fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: „Magyarország déli határánál most már rendszeresen lövöldöznek migránsok és embercsempészek. Elképesztő, hogy egyes európai politikusok az ő oldalukon állnak…”

Szijjártó Péter a német külügyminiszter azon kijelentésére reagált, miszerint „rendezetten és igazságosan el kell osztani a tagállamok között az Európai Unióba érkező menedékkérőket”.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még