Aktuális

Szijjártó Péter szerint így javítható az EU versenyképessége

Migránsbaleset a belvárosban: húsznál is több illegális bevándorlót zsúfoltak a karambolozó román kisbuszba, az embercsempész elmenekült

Illegális bevándorlók utaztak abban a kisteherautóban, amelynek sofőrje balesetet okozott délelőtt Budapest belvárosában. Az embercsempész furgonjával nekiütközött az előtte haladó autónak, majd elfutott a helyszínről. A balesetben többen megsérültek, a mentők kilenc embert vittek kórházba.

A külföldieket szállító román rendszámú furgon a Múzeum körúton haladt az Astoria felől a Kálvin tér irányába, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között nekiütközött az előtte haladó autónak. A teherautó bal eleje sérült meg, a vétlen sofőr járművének összetört a hátsó lámpája, a szélvédője és a lökhárítója. Az ütközés következtében kilencen megsérültek.

A mentők egy embert súlyos, nyolcat könnyű sérülésekkel vittek kórházba. A sofőr – vagyis a feltételezett embercsempész  – a baleset után kiugrott a teherautóból és elfutott.

Kapcsolódó tartalom

A furgon utasai közül tizenketten még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt. Őket a rendőrök a közeli Fővám téren találták meg.

Az M1 értesülései szerint közülük többen kurd, illetve török nemzetiségűnek vallották magukat.

Mivel személyazonosságukat nem tudták igazolni, valamennyiüket előállították. A rendőrség embercsempészés miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Mivel több mint húsz embert zsúfoltak össze a furgon ablaktalan, ülőhelyek nélküli rakterében, felmerül az embercsempészés bűntettének elkövetett minősített esete is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azt is vizsgálják, hogy a sofőr emellett elkövethetett-e még más bűncselekményt is, például segítségnyújtás elmulasztását. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még