Aktuális

Hídmosás mellett a 4-6-os villamos és a HÉV sem jár – mutatjuk a hétvégi forgalmi változásokat

Hídmosás mellett a 4-6-os villamos és a HÉV sem jár – mutatjuk a hétvégi forgalmi változásokat

A hétvégén karbantartás miatt rövidített útvonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok. A vágányzár ideje alatt pótlóbuszokkal lehet közlekedni. Szombat reggel fél hét és délután fél kettő között tisztítják a Margit hidat, ahol útszűkület várható, de a karbantartás a H5 -ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszát is érintik, amelyet pótlóbuszokkal vált ki a fővárosi közlekedési vállalat.

Karbantartás miatt rövidített útvonalon járnak a 4-es és a 6-os villamosok a hétvégén, a kimaradó szakaszon pótlóbuszokat állítanak forgalomba – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 • A villamosok szombat hajnalban csak a dél-budai végállomások és az Oktogon között járnak, az Oktogon és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló busszal lehet utazni.
 • Szombat hajnali 5 órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között pótlóbuszok szállítják az utasokat.
 • A hétfőre virradó éjszaka a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között. A vágányzár ideje alatt a pótlóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt helyeken állnak meg.
 • A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.
 • A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg, ugyanígy a 931-es autóbusz is a szombatra, a vasárnapra és a hétfőre virradó éjszaka Pest felé.

Mossák a Margit-hídat

Szombat reggel fél hét és délután fél kettő között tisztítják meg a Margit hidat a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai – közölte a társaság.

 • A híd mosását elsődlegesen a külső sáv részleges lezárása mellett végzik majd el.
 • Az FKF a kézi és gépi takarítást a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdi, majd az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatja a munkát.
 • A munkavégzés során ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.
 • Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. Továbbá kérik a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A kommüniké szerint Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.

Karbantartják a HÉV-et

 • Karbantartás miatt pótlóbuszok járnak a H5-ös (szentendrei) HÉV vonalának egy szakaszán ezen és a következő hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.
 • Ezen a vonalon szeptember 23-24-én, valamint szeptember 30-án és október 1-jén a Batthyány tér és Békásmegyer között a H5-ös pótlóbusszal, Békásmegyer és Szentendre között pedig a HÉV-vel lehet utazni.
 • Erre az időre a 39-es autóbusz Batthyány téri végállomását áthelyezik a Vásárcsarnok elé, a 990-es autóbusz megállóhelyére. A 160-as autóbuszra Békásmegyeren a járat végállomási leszállóhelyén lehet felszállni, a 243-as buszra pedig a 160-as autóbusz megállójában.
 • Ezen a hétvégén a HÉV-szerelvények Budakalásznál a Batthyány tér irányú peronnál állnak meg mindkét irányban.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánljuk még