Időjárás

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

| Szerző: hirado.hu
Pénteken még a nap nagyobb részében nyugodt idő várható, estétől azonban megérkezik a hullámzó frontálzóna. A hétvégén már csapadékosabbra fordul időjárásunk - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Országos előrejelzés: péntek estig

Eleinte országszerte napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől fátyolfelhők, estétől pedig vastagabb felhőtömbök is érkeznek. Ezekből nyugaton záporok, zivatarok kialakulása várható. A délies szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős lesz. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés: péntek estétől szombat reggelig

A Tiszántúlon még inkább gyengén felhős égre van kilátás, másutt viszont már az erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző. A Tiszántúlt kivéve egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél többnyire mérsékelt marad, viszont zivatarokban erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Országos előrejelzés: szombat reggeltől szombat éjfélig

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Néhány órás napsütés főleg a Tiszántúlon lehet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A déli, majd északnyugati, északi szelet sokfelé erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A délutáni órákban 16, 31 fok valószínű, a tartósabban csapadékos nyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Országos előrejelzés: vasárnap

Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, zivatar. Helyenként jelentős mennyiség hullhat. Az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Ajánljuk még