Időjárás

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

Fejlesztették a járóbeteg-ellátást a Békés Vármegyei Központi Kórházban

Fejlesztették 290,2 millió forint uniós támogatásból a járóbeteg-ellátást a Békés Vármegyei Központi Kórházban – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Mint írták, az összeget az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből nyerték el.

A 2022 elején kezdődött beruházás során megújult a több mint négyezer négyzetméteres gyulai rendelőintézet épülete: kicserélték az elektromos hálózatot és energiatakarékos, LED-es fényforrásokat szereltek be, szigetelték a tetőszerkezetet, továbbá cserélték a vízvezeték-hálózatot, felújították a vizesblokkokat.

A projektben 13 orvosszakmai területre orvostechnológiai eszközöket is tudtak beszerezni mind a gyulai, mind a békéscsabai tagintézménybe, így új direkt digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangot, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket.

A gép- és műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal az esetlegesen kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése, továbbá a fekvőbeteg-ellátásba történő továbbküldések csökkentése volt – írták.

A Békés Megyei Központi Kórház Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként mintegy háromszázezer lakos egészségügyi szakellátásáért felel. A közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátás kapacitása 1978 ágy, a fekvő és járóbetegek ellátását mintegy háromezer dolgozó biztosítja.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még