Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Lecsapott a zivatar Budapestre, térképen mutatjuk, elázunk-e később is

| Szerző: hirado.hu
A hűvös, helyenként esős délelőttöt még hamisítatlan nyári meleg váltja csütörtökön, ami pénteken is kitart. Szombaton esővel érkezik a hidegfront.

Csütörtökön a napos időszakok mellett szórványosan, nagyobb számban főként délen, délnyugaton alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a déli-délkeleti szél. A legmelegebb délutáni órákban 25–32 fokot mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

A fővárosban az erősen felhős reggelt záporos és zivataros délelőtt követte. Az Időkép radarképén jól látszik, hogy az elvonuló zivatarlánc hamarosan észak-kelet felé vonul, mely után fülledt és napos nyári meleg valószínű 29 fokos maximummal.

(Fotó: Időkép)

Péntek kora reggel még északkeleten eshet néhol, majd többórás napsütésre számíthatunk. Elvétve kisebb zápor északon, északkeleten fordulhat elő délután. A déli, délnyugati szél élénk, erős lesz. A kora reggeli 14–19 fokot követően napközben 27 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton egy hidegfront érkezik, ami eleinte főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz majd esőt, záport, zivatarokat, estére viszont már keletre is megérkezhet a csapadék. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Nyugaton 15–20, az ország középső harmadán 20–26, keleten még 27–33 fokot mutathatnak a hőmérők. Többfelé megélénkül, zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat a szél.

Vasárnap gyakran erősen felhős időre készülhetünk többfelé újabb esővel, záporral, helyenként zivatarral. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 17–25 fok valószínű. Jövő hét elején visszatér a napos, késő nyárias hőmérsékletű időjárás.

Ajánljuk még