Időjárás

Lecsapott a zivatar Budapestre, térképen mutatjuk elázunk-e később is

Esztergomból jelentjük: Többször hangoztatta szélsőséges nézeteit a robbantó

Éjszaka is tartott a helyszínelés Esztergomban, ahol szerda este robbantás történt egy családi háznál. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz több hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt. Közleményükben azt írták, hogy a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa és az elkövető meghalt. Több rendőr és tűzoltó súlyosan megsérült. Azt is írták, hogy az eddigi információk alapján rendőri mulasztás nem történt. A robbantó körözés alatt állt, de azt nem közölték, hogy miért. Részletes tájékoztatást péntekre ígértek. Az Origo arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

Bakos Norbert az M1 helyszíni tudósítója elmondta, hogy tizenegy sérültet szállítottak kórházba, négyen súlyosan, heten pedig könnyebben sérültek meg a robbantásban. A Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa és az elkövető meghalt.

„Úgy tudjuk, hogy törmelékeket már próbáltak volna gépekkel odébb vinni, de a helyszínelés miatt még ez sem történhetett meg. Egyes információk szerint akár egész nap, de még lehet, hogy a holnapi nap is a helyszíneléssel fog telni” – mondta a tudósító.

Bakos Norbert a helyi lakosoktól akik ismerték a feltételezett robbantót, megtudta, hogy az elkövető labilis állapotú volt, az elmúlt időszakban többször is hangoztatta szélsőséges nézeteit, de közösségi életben aktívan részt vett.

„A feltételezett elkövető egyértelműen hangoztatta azokat a szélsőséges nézeteit, a világvégével és hasonló gondolatokkal kapcsolatban, ami feltételezhetően megalapozta ezt a szörnyű tettet”

fogalmazott Bakos Norbert.

A környéken mindenki megijedt, a lakók elmondása szerint elképzelhetetlennek tűnt, hogy itt ilyen történhet.

Kapcsolódó tartalom

Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök a tűzoltók és a mentők arra a környékre, ahol szerda kora este a robbantás történt. A rendőrségi akció órákon át tartott. A hatóságok lezárták a környező utakat. A Terrorelhárítási Központ munkatársai még a közelben lakókat sem engedte be a házaikhoz.

Az M1 úgy tudja az elkövető egész nap robbantással fenyegetőzött egy külterületi családi háznál. Ekkor érkeztek ki a hatóságokkal együtt a TEK egységei is. Sajtóinformációk szerint egy túsztárgyaló próbálta meggyőzni a zavart elméjű, egyre agresszívebb férfit. Ő azonban végül beváltotta fenyegetését.

@hirado.hu Halálos robbantás történt egy esztergomi családi háznál #foryou #hírek #robbantás #hiradohu #nekedbe #fyp ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

„Sajtóhírek szerint egy gázpalack volt az, amit felrobbantott, illetve a családi ház, ahol történt a robbantás, azt fellocsolta benzinnel és így robbantotta fel. A Terrorelhárítási Központ munkatársai korábban a helyszínre érkeztek, amikor bejelentést kaptak arról, hogy egy férfi azzal fenyegetőzik, hogy fel fog robbantani valamit” – számolt be az M1 helyszíni tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

Az M1 információ szerint a robbantásban egy rendőr és az elkövető meghalt, a sebesültek között rendőrök és tűzoltók is vannak. Őket a mentők kórházba szállították.

Pintér Sándor belügyminiszter még szerda este a helyszínre érkezett. Az ügyben a Központi Nyomozó főügyészség indított nyomozást.

Részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak Novák Katalin köztársasági elnök. A New Yorkban tartózkodó Novák Katalin a közösségi oldalán mihamarabbi felgyógyulást kívánt a sérülteknek és megköszönte a rendőri szervek munkáját.

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök is az elhunyt rendőrtiszt családjának. A kormányfő a közösségi oldalára tett ki egy fotót, amelyen Pintér Sándor belügyminiszterrel látható. Orbán Viktor a sebesülteknek jobbulást kívánt.

A Fidesz-frakció is részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának. A képviselőcsoport közleményében a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánt.

Kiemelt kép: Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még