Időjárás

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

Egy emberként fogtak össze a karádiak, hogy segítsenek a börgöndi repülőbalesetben megsérült családnak

Jótékonysági süteményvásárt szerveznek péntek délután a karádi piactéren és hangversenyt a helyi művelődési házban. A bevételből a börgöndi repülőgép-baleset sérültjeit támogatják. A Duna Televízió Család-barát című műsorában Karád polgármestere számolt be a karitatív akciókról.

Mint arról a hirado.hu is beszámolt, szeptember 10-én lezuhant egy kisrepülőgép Fejér vármegyében, a börgöndi légi parádén. A tragikus balesetben a gép 67 éves pilótája és utasa, a férfi 37 éves fia életét vesztette. A Trojan típusú sportrepülőgép a földet érve felrobbant, a lángok pedig megsebesítettek egy családot, amelynek négy tagja éppen ott állt, ahová a repülőgép becsapódott.

A Karádon élő bajba jutott család esete megrázta az egész települést, széleskörű összefogás keretében próbálnak embertársaik a sérülteken segíteni.

Kapcsolódó tartalom

A Család-barát című műsorban Karád polgármestere számolt be a karitatív akciókról. Schádl Szilárd elmondta, hogy

a sérültek már jobban vannak, de hosszú lesz a felépülési idejük, ezért el kell a segítség.

„Azonnal felhívtam a család otthoni tagjait, hogy szeretnénk gyűjtést szervezni, de ebbe nekik is bele kell egyezni. Ők ezt jó szándéknak vették, így meghirdettük a gyűjtést különböző platformokon. Szerencsére nagyon sokan szeretnének segíteni” – mondta el a Schádl Szilárd, aki kifejtette, hogy

Karád egy 1600 fős település, ahol mindenki ismer mindenkit.

Kapcsolódó tartalom

„Az egész települést megrázta ez a szörnyű eset, és az, hogy három súlyos sérült van még kórházban, az nagyon nagy feladatot ró ránk is, hiszen a kórházban lévőknek a felgyógyulás a feladatuk, nekünk pedig a háttérmunkát kell biztosítani, hogy minél jobban jöjjenek ki belőle” – részletezte a település vezetője.

Schádl Szilárd elmondta, hogy a család kisfia már Karádon tartózkodik, többi családtagja már visszanyerte eszméletét, de súlyos sérüléseik vannak még. Hangsúlyozta, hogy

a gyógyulás az égési sérülések esetében hosszú folyamat, és a szülők jelenleg keresőképtelenek.

A polgármester kiemelte, hogy a karádiak összetartó közösséget alkotnak, egy emberként fogtak össze, amikor értesültek a szörnyű balesetről. A polgármester azt is elmondta, hogy az összefogás már átlépte a település határait. Példaként említette, hogy Székesfehérvár is csatlakozott a megmozduláshoz, a város vezetése felajánlott félmillió forintot a bajba jutott család számára, a sütivásárt pedig számos más település cukrászdái is támogatják.

„Hatalmas összefogás tapasztalható egész Karádon, sőt a környező települések is összefogtak” – mondta a polgármester,

aki kiemelte, hogy egy emberként mozdult meg az egész település. A helyi alapítvány süteményvásárt szervez, egy zenekar pedig koncertet ad péntek délután. A jótékonysági rendezvény bevételéből a bajba jutott családot fogják támogatni, és várhatóan a jövőben is lesznek még hasonló megmozdulások.

„Úgy tudom, hogy nagyon szépen jönnek az utalások is, a gyűjtőládák is szépen telnek” – számolt be az adománygyűjtés eddigi eredményéről Ellenberger Zsuzsanna. A süteményvásár péntek délután 14 órakor kezdődik, majd 15 órakor lesz egy szünet, ugyanis akkor ad hangversenyt a Tabi fúvószenekar, ezt követően pedig folytatódik a vásár. A sütivásár addig tart, amíg el nem fogynak a felajánlott édességek.

Őszinte szeretet

„Nagyon fontos az, hogy amikor krízishelyzetben lévő családon segítünk, vagy katasztrófahelyzetben, árvíznél, földrengésnél (…), akkor az a plusz erő, amit tudtál adni a másik személynek, az valahol visszaszáll rád, az téged  is erősít” – mondta Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese.

Aki lehetőségeihez mérten szeretne segíteni a Denke családnak, a következő OTP bankos számlaszámra tud pénzt utalni: 11773432–01282881–00000000

Jelige (közlemény): Sikerülni fog!

Kedvezményezett: Denke-Fehér Andrea

A kiemelt kép forrása: Duna Televízió

 

 

 

Ajánljuk még