Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

444: A Partizán nézői hülyék

| Szerző: hirado.hu
Komoly cikkben hasznos idiótázza a 444 újságírója, Szily László a Partizán műsorvezetőjét és a csatorna nézőközönségét.

A 444 újságírója, Szily László nem először rongyol neki a Partizánnak. Legutóbb egy hónappal ezelőtt küldte el a csatorna műsorvezetőjét melegebb éghajlatra, ugyanis Szily méltatlannak találta Gulyás Márton magatartását az SZDSZ és a Magyar Helsinki Bizottság alapítójával szemben. Történt ugyanis, hogy Gulyás rákérdezett Kőszeg Ferencnél, hogy hogyan is viszonyul a pedofília kérdésköréhez, és addig szorongatta a liberális értelmiség T.rexét, amíg az el nem kezdte mentegetni a pedofilokat.

Hogy ez volt-e a casus belli, vagy a Soros-világ jelentős átrendeződésének és azzal járó elosztási vitának lehetünk szemtanúi, nem tudjuk.

Az azonban bizonyos, hogy Szily nem fukarkodik a jelzőkkel, ha a Partizánról van szó. A műsornál és Gulyás Mártonnál csak egy tényezőről van még rosszabb véleménnyel, és azok azok, akik ezeket a tartalmakat fogyasztják:

„szerintem semmiképp sem Gulyás a hülye, maximum a nézői”

− írja Szily, mivel szerinte a műsorok nézői értik teljesen félre a Partizán lényegét. Innentől pedig a szerző rákanyarodik a liberális értelmiség legkedvesebb vitájára − nem, nem arra, hogy hibrid rezsim, diktatúra vagy autokrácia-e az Orbán-rendszer. És még csak nem is arra, hogy most akkor éppen milyen formációban kivel és hogyan fogjon össze az ellenzék. Hanem arra, hogy ki is a valódi, nagybetűs újságíró. Szily szerint ugyanis Gulyás nem az, ugyanis a „baloldali aktivista” nem tartja be a szakma szabályait − emelte fel mutatóujját a hazai gonzó újságírás főpapja.

Ezenkívül persze − Szily állítása szerint − Gulyás még csak aktivista se, és erős baloldalisága ellenére élvezi a kapitalizmus vívmányait is. Hogy ez miért nóvum, arról most kár lenne vitát nyitni, de azt azért jegyezzük meg, hogy az egyszerű proletár kommunista védőszentjei általában előszeretettel fürödtek kaviárban és pezsgőben lefüggönyözött Volgáik rejtekében. Szily azonban miután hiteltelenítette a Gulyás-gyémánt minden egyes oldalát, beviszi a kegyelemdöfést az élcsapat vezetőjének: mivel szerinte

a Partizán vezetője „kizárólag Mezzo tévét néző értelmiségi médiafogyasztók Benny Hillje”.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánljuk még