Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Robbantottak egy családi háznál, egy rendőr meghalt, több megsérült Esztergomban

Az M1 értesülései szerint egy rendőr és az elkövető is meghalt a szerda esti robbantásban Esztergom külterületén. Fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság egy családi házhoz a város külterületi részére. A fenyegető férfi – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. Egy rendőr életét vesztette, további 6–7 járőr pedig súlyosan megsérült, őket kórházba szállították. Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről szerda este a robbantás helyszínére érkezett.

Kapcsolódó tartalom

Az M1 késő esti híradójában elhangzott, a helyszínen továbbra is tart a rendőrségi akció, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta. A robbantással kapcsolatban hivatalosan megerősített információk továbbra sincsenek, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

Információk szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de mint az M1 tudósítója elmondta – tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen – ettől valójában nem kell tartani.

Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről szerda este a robbantás helyszínére érkezett.

Az M1 Híradó beszámolója szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt.

@hirado.hu Halálos robbantás történt egy esztergomi családi háznál #foryou #hírek #robbantás #hiradohu #nekedbe #fyp ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A közmédia tudósítója az M1 Híradójában elmondta, hogy

egy férfi Esztergom külterületi, nem túl sűrűn lakott részén szerda délután folyamatosan robbantással fenyegetőzött, és fenyegetését be is váltotta.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy amit felrobbantott, az egy gázpalack volt-e, vagy valamilyen robbanószerkezet – tette hozzá Joó Ferenc, a közmédia tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

Értesülések szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is. A közmédia munkatársa legalább négy szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, hogy ellássák a súlyosan sérült rendőröket.

Az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét, amely során 6-7 ember sérült meg súlyosan, 300 méteres körzetben lezárták.

Az M1 Híradójában elhangzott, a helyszínen rendőrségi akció zajlik, a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki.

Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

A kiemelt kép illusztráció (Hirado.hu grafika)

Ajánljuk még