Aktuális

Még mindig rejtély, mi okozta a furcsa egészségügyi problémákat

Jön a vihar! Térképen mutatjuk, mi várható

| Szerző: hirado.hu
Lesz némi izgalom a légkörben!

„Csütörtökön lesz némi izgalom a légkörben! A Brit-szigetek felett örvénylő ciklon előoldalán meleg, nedves léghullámok érkeznek hazánk fölé. Ennek hatására elszórt jelleggel kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, nagyobb eséllyel csütörtök délutántól” – írták az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán, hozzátették hogy érdemes lesz követni a veszélyjelzést.

Országos előrejelzés: szerda estétől csütörtök reggelig

Eleinte sokfelé derült lesz az ég, majd az éjféli órák környékén délnyugat felől felhősödés kezdődik. Hajnalban a Dél-Dunántúlon elvétve már előfordulhat záporeső. Közben az északkeleti tájakon párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. A déli, délkeleti szelet főként a Dunántúl északi felén kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 15 fok között várható, de a szelesebb, felhősebb dunántúli tájakon 15, 20 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: csütörtök reggeltől csütörtök éjfélig

Szakadozott felhőzet vonul délnyugat felől kelet felé, később pedig a gomolyfelhő-képződés válik erőteljessé. Főleg délután számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra is. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Országos előrejelzés: péntek

Délelőttig északkeleten lehetnek erősebben felhős körzetek, ott fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Napközben sok fátyolfelhőre számíthatunk szűrt napsütéssel, emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Éjszakától vastagodhat a felhőzet nyugat felől, akkor a Dunántúlon szórványosan valószínű csapadék. Hajnalban ködfoltok is várhatók. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 12, 18, a maximum 26 és 32 fok között várható, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

 

Ajánljuk még