Időjárás

Szükség lesz az esernyőre: mutatjuk, hol szakadhat le az ég

Barátja halálát okozó sofőr ellen emeltek vádat

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az M5 autópályán gépkocsijával belerohant egy teherautóba és a baleset következtében egyik utasa életét vesztette – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádirat szerint az elkövető 2021 májusában, reggel az M5 autópályán Budapest felé tartott autójával, három utassal. A sztrádán, Újhartyán közelében pályakarbantartást végeztek, a munka biztosítására a leállósávban parkolt a karbantartók sárga színű, megkülönböztető jelzéssel ellátott, a forgalom terelésére használt teherautója.

Kapcsolódó tartalom

A jármű platóján jól látható méretben és módon kihelyeztek egy táblát, amely az úton folyó munkára, a forgalom másik sávba terelésére és a sebesség 100 kilométer/óra csökkentésére figyelmeztetett.

A férfi nem vette észre az álló teherautót, noha az mintegy 500 méteres távolságból észlelhető volt. A gépkocsi mintegy 100 kilométer/órás sebességgel nekiütközött a karbantartó autó bal hátsó részének. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett autó szétszakadt.

A balesetben a sofőr barátja, aki mellette ült, a helyszínen meghalt, a hátsó ülésen utazó két ember közül az egyik tartós kómába zuhant, míg a másik is súlyos sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó tartalom

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben a járművet vezető férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Ajánljuk még