Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Több ezer új férőhelyet létesítettek a református óvodákban

A református egyház újonnan épített vagy felújított óvodáiban 3200 új óvodai férőhelyet alakítottak ki – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vásárosnaményban kedden.

Soltész Miklós az Édenkert református mini bölcsőde és óvoda átadásán elmondta, az egyház a korábban elindított országos óvodaprogramjában – más építkezésekkel együtt – 71 óvodát épített vagy újított fel teljes mértékben, ennek része a vásárosnaményi beruházás is.

Az építkezés nagyon fontos, de még fontosabb, hogy az intézményekben a nevelők az egyház értékrendjének megfelelően foglalkozzanak a gyerekekkel, ekkor biztos, hogy a „szimbólumainkat nem fogják tudni elrabolni tőlünk bármilyen, teremtett világ és a természet elleni ideológiák” – fogalmazott az államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

Soltész Miklós azt mondta, hogy „összezavarodott világunkat” a talpára kell állítani, és

ezt azok a keresztény emberek tehetik meg, akik a családokért és a gyermekekért felelősek.

Ők mondhatják el teljes és tiszta szívvel azt a tanítást, hogy „engedjétek hozzám a gyermekeket” – folytatta –, ezt viszont próbálják kiforgatni, illetve papokat, lelkipásztorokat és pedagógusokat vádolnak, hogy nem ezzel a szeretettel fordulnak a gyermekek felé, hanem valami „ferde dologgal, hajlammal”.

Az államtitkár szerint ezt az állítást azonnal vissza kell utasítani, mert ha utóbbi gondolat megy át a társadalomnak, akkor a szülők nem mernek az igazi tanításért a nevelők és a papok felé fordulni.

Kapcsolódó tartalom

Ha ez uralkodik el a társadalomban, akkor

a szeretetet teljesen kiüresítjük, ezt nem szabad engedni

– hangsúlyozta Soltész Miklós.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a 71 új református óvodából egy Fehérgyarmaton, egy pedig Mándokon létesült, a vásárosnaményi a harmadik ilyen intézmény a választókerületben.

Az eseményen részt vett Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke és Filep Sándor, a beregi kisváros Fidesz-KDNP-s polgármestere. A helyi református templomban tartott hálaadó szentmisén igét hirdetett Fekete Károly tiszántúli református püspök.

Kapcsolódó tartalom

Az új vásárosnaményi református óvodát 240 millió forintos támogatásból építette fel a Tiszántúli Református Egyházkerület. A belvárosban megépült, csaknem 1000 négyzetméteres épületben két óvodai és két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki, amelyekben összesen 75 kisgyermeket tudnak elhelyezni.

Kiemelt kép: gyerekek a Balatonfüredi Református Óvodában. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ajánljuk még