Rendkívüli

Több tucat halott, köztük civilek és rengeteg sebesült: harcok dúlnak Hegyi-Karabahnál

Egyre agresszívabbak az illegális bevándorlók: a kormány minden erejével megvédi a magyar embereket

A Fidesz mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát – reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatója kedden a kabinet hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóra, amelyen az látható, hogy az illegális bevándorlók milyen módszerekkel, eszközökkel próbálnak átjutni a déli határzáron.

Hollik István az MTI-nek eljutatott videónyilatkozatában a felvételeket „brutálisnak” nevezte, hangsúlyozva, hogy a déli határkerítést „ostromló” embercsempészek és illegális bevándorlók egyre agresszívabbak, támadó fegyvereket használnak, sőt a saját maguk által készített videókon még kérkednek is azzal, hogyan próbálnak átjutni a kerítésen.

Kapcsolódó tartalom

Ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy az elmúlt napokban számolatlanul szállították az embercsempészek Lampedusa szigetére a bevándorlókat, akkor a helyzet súlyossága megközelíti a „2015-ben megtapasztalt migránsáradatot” – értékelt.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Ursula Von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének legújabb, kötelező elosztásról szóló javaslata „ezeket az agresszív illegális migránsokat” akarja szétosztani a tagállamok között, Magyarországot is arra kényszerítve, hogy az ország területén „migránsgettókat” hozzon létre.

Úgy értékelt:

ez a javaslat súlyosan sérti, veszélyezteti Európa biztonságát, és önmagában is további meghívót jelent a bevándorlók számára.

„Ezért Brüsszel őrült javaslatára továbbra is határozottan nemet kell mondanunk, és mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megvédjük a magyar emberek biztonságát” – jelentette ki.

Emlékeztetett: Magyarország eddig is ezt tette, hiszen idén több mint százezer illegális bevándorlót fordított vissza a déli határkerítésnél.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Migránsok másznak át a gyorstelepítésû drótakadályon a magyar-szerb határon, Röszke közelében. (Fotó: MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Ajánljuk még