Aktuális

Lengyel kormányfő: A migránsok áthelyezése nem oldja meg a lampedusai helyzetet

Karácsony Gergely végigautózta az autómentes hétvégét

| Szerző: hirado.hu
Karácsony Gergely lebukott: az autómentes hétvégén csak a PR-fotók erejéig népszerűsítette a tömegközlekedést, hiszen a különböző eseményekre már autóval ment, sofőrje ráadásul gyakran szabálytalankodott is, a Bors kérdésére pedig nem mondott igazat.

A főpolgármester a hétvégi autómentes nap rendezvénysorozatát beharangozó pénteki sajtótájékoztatón még arról beszélt, hogy a „mobilitási hét nem csak egy egyszerű autómentes nap, hanem a város tereinek bemutatása úgy, hogy hogyan lehet jól élni ebben a városban.” Az autómentes nappal, amelyet az európai mobilitási hét alkalmával rendeztek meg, a tömegközlekedést és a biciklizést népszerűsítették.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szorgalmasan látogatta a hétvégi rendezvényeket, az autómentes napon viszont mindenhová szolgálati autójával vitette magát.

A közösségi médiában előbb kitett magáról két „villamosozós” képet, és kiírta, hogy „Budapest mindennapjaiban nagyon fontosak a villamosok”, majd begördült szolgálati autójával a Lánchíd fesztiválra. Sofőrje ráadásul a biciklisávon állt meg, Karácsony meg rányitotta az ajtót egy éppen érkező biciklisre.

Másnap Zuglóban, az autómentes hétvége újabb rendezvényére is autóval érkezett. Amikor a Bors riportere rákérdezett, hogy is van ez, Karácsony zavarában annyit mondott, hogy innen még egy újabb rendezvényre kell mennie, ezért kell autóba ülnie.

Csakhogy a Bors riporterei rajtakapták: nem ment újabb rendezvényre, hanem egyenesen hazavitette magát. Az már tényleg csak a ráadás, hogy sofőrje ezúttal a megállni tilos tábla ellenére ráhajtott a járdára és a gyalogosforgalom számára biztosított területen állt meg, hogy a főpolgármesternek kényelmes legyen az a pár lépés hazáig. Karácsony Gergely esetében tehát így néz ki egy autómentes hétvége – tárta fel a történteket a Bors.hu.

Ajánljuk még