Fontos

Hazaérkeznek a magyar hősök, itt találkozhat velük!

Jordan B. Peterson: Az egyetlen ideális családi struktúra a férfi és a nő elkötelezett együttélése

A világ minden részéről érkeztek vezető konzervatív politikusok és szakértők a demográfiai csúcsra. Giorgia Meloni olasz kormányfő arról beszélt, hogy a demográfia az a kérdés, amelyen egy nemzet jövője múlik. Egy panelbeszélgetésen részt vett a honvédelmi miniszter is, Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: Magyarország jelenleg az egyik, ha nem a legbiztonságosabb hely a bolygón.

Család nélkül nincs mentális egészség – erre hívta fel a figyelmet Jordan B. Peterson kanadai politológus és klinikai pszichológus. Azt mondta: egyedül senki nem lehet boldog, ennek ellenkezője egy téves nyugati ideológia.

„Jól létezni csak közösségben lehet. Az egyetlen ideális családi struktúra a férfi és a nő elkötelezett együttélése, aminél minden más rosszabb, és potenciálisan a társadalmi rendszer összeomlásával fenyeget”

– fogalmazott a kanadai konzervatív szakember.

Kapcsolódó tartalom

A tudományos élet meghatározó szereplői mellett vezető konzervatív politikusok is felszólaltak, köztük a bolgár köztársasági elnök és az olasz kormányfő.

Giorgia Meloni arról beszélt: Olaszországot és egész Európát súlyos demográfiai válság sújtja. Ezért fontos, hogy minél előbb kulturális változás induljon el. Úgy fogalmazott:

olyan korban élünk, amikor az identitásunk legfontosabb elemeit támadják.

„A demográfia nem csupán egyike a nagy kérdéseknek, ez az a kérdés, amelyen a nemzet jövője múlik. Ki kell mondani, kilátásaink aggasztóak. El kell gondolkodni azon, milyen válaszokat tudunk adni a kialakult problémára. Úgy vélem, mobilizálni kell az erőforrásokat a családok támogatására” – hangsúlyozta az olasz miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Panelbeszélgetéseket is tartottak, többek között a családok biztonságáról. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter azt mondta,

Magyarország jelenleg az egyik, ha nem a legbiztonságosabb hely a bolygón.

„Ki akarunk maradni a háborúból, azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Ez látszik a családok lelkületén, sokkhatás alatt vannak a szomszédban dúló konfliktus miatt. Ennek a generációnak azzal is szembesülnie kell, hogy nekik kell megvédeni a hazájukat” – fogalmazott angolul elmondott beszédében a védelmi miniszter.

Kapcsolódó tartalom

A demográfiai csúcs második napján, pénteken – mások mellett – Nick Vujicic ausztrál motivációs tréner tart előadást, majd szombaton családi nappal zárul a program.

Kiemelt képen: Jordan B. Peterson kanadai klinikai szakpszichológus előadást tart az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én.
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd).

Ajánljuk még