Fontos

Hazaérkeznek a magyar hősök, itt találkozhat velük!

Hazaérkeznek a magyar hősök, itt találkozhat velük!

| Szerző: hirado.hu
Az MTI tájékoztatása szerint csütörtök este 11 órakor landol a ferihegyi repülőtéren a Magyar Barlangi Mentőszolgálat csapata. A barlangászok részt vettek a törökországi Morca-barlangban, ezer méter mélyen rekedt amerikai kutató kimentésében. A hős barlangi mentőket a Magyar Honvédség Airbus A319-es repülőgépe szállítja haza. Cikkünk frissül.

Kapcsolódó tartalom

„Lassan elhagyja Alanya városát a hazafelé tartó magyar barlangi mentő csapat, és 40 km/h sebességgel hasítanak Antalya felé. Különgépük a tervek szerint este 9-kor (az MTI pontosítása szerint este 11 órakor – a szerk.) érkezik Budapestre. A sajtó képviselői regisztráció után részt vehetnek a gép melletti doorstep sajtótájékoztatón. A rokonok, barátok, barlangászok, pacsizni vágyók a Ferihegy 1 B terminál parkolója környékén futhatnak majd össze a barlangi mentőkkel” – olvasható Magyar Barlangi Mentőszolgálat Facebook-oldalán, ahol élőben lehet majd követni a magyar hősök érkezését.

Mint ismert, 58 óra megfeszített munka után hétfő éjjel sikerült a felszínre hozni Mark Dickey amerikai barlangászt, aki több mint ezer méter mélyen rekedt egy török barlangban.

Kapcsolódó tartalom

Elsőként a magyar barlangi mentők értek le hozzá, és a gyors segítségnek köszönhetően sikerült megmenteni a kutató életét, aki ekkor már 48 órája volt lent.

Zádor Zsófia, a balassagyarmati kórház orvosa tagja volt annak a magyar csapatnak, amelyik elsőként segített az amerikai férfinak. Zádor Zsófia, a Kossuth Rádiónak nyilatkozott a mentés körülményeiről, az interjút ide kattintva hallgathatja meg.

Kapcsolódó tartalom


Kiemelt kép: Facebook/Magyar Barlangi Mentőszolgálat

Ajánljuk még