Aktuális

A vízben kapott szívrohamot, a megmentésére siető feleségét is elnyelték a hullámok

Márki-Zay Péter korrupciós botrányba keveredett

| Szerző: hirado.hu
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a törvényeket megkerülve szervezte ki a több száz millió forintos buszbizniszt a saját kampányfuvarosának. Immár jogerős bírósági ítélet szól arról, hogy korrupció történt.

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló magyarországi törvényt és a vonatkozó európai uniós rendeletet is több ponton megsértette a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat, amikor 2020-ban a Jovány Busz Kft.-nek szervezte ki a helyi tömegközlekedést – mondta ki a Szegedi Törvényszék jogerős bírósági ítéletében.

Márki-Zay Péter

A taláros testület mindezzel megállapította a korrupció tényét, lévén, hogy Márki-Zay a saját kampányfuvarosának játszotta ki az egyébként éves szinten 100–150 milliós üzletet.

A bíróság azt is kimondta: a polgármesternek nem volt jogalapja ahhoz, hogy a szolgáltatás ellátásáról ily módon rúgja fel a Volánbusz Zrt. állami társasággal kötött megállapodást.

Kapcsolódó tartalom

A bírósági pert 2020-ban indította a város által kiírt pályázatra jelentkező VIP Travel Kft. Azt sérelmezték, hogy jogsértés érte őket Márki-Zayék részéről akkor, amikor a Jovány Busz Kft.-nek adták oda a munkát. A hivatalosan is megállapított korrupció sokba fog kerülni a vásárhelyi adófizetőknek, mert a jogerős döntéssel a zsebében a vállalkozás kártérítési eljárást indíthat az önkormányzat ellen – adta hírül a Promenad.hu.

Ajánljuk még