Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Lezuhant egy kisrepülő a börgöndi légiparádén, ketten meghaltak

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap – közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben egy 67 éves és egy 37 éves férfi vesztette életét.

Az önkormányzat a közleményében azt írta, hogy a baleset ismeretlen körülmények között történt. A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők. Sajtóinformációk szerint egy Trojan típusú gép zuhant le.

A repülő felrobbant a földbe csapódáskor.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben két ember meghalt, négyen égési sérüléseket szenvedtek.

A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról –, valamint több mentőautó is érkezett.

(Fotó: Police.hu)

A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek – közölte Győrfi Pál.

Kapcsolódó tartalom

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy

az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett.

Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.

A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A többezres tömeg megkezdte a helyszín szervezett elhagyását – közölte kora este a rendőrség.

Vályi István autós újságíró képeket is megosztott az esetről közösségi oldalán:

Ajánljuk még