Aktuális

Megszólalt Varga Judit Magyar Péterről: Folyamatosan sakkban akart tartani

Csőddel riogat a főpolgármester

Valahogy elketyeg a főváros jövő júniusig – mondta egy televíziós interjúban a főpolgármester. Karácsony Gergely – akire a választók a főváros vezetését bízták – hónapok óta azzal riogatja a lakosokat, hogy becsődölhet Magyarország fővárosa. Miközben elismerte nemrég, hogy tetemes megtakarítással vette át a város kulcsait Tarlós Istvántól.

Bár 29 milliárdos mínuszban van Budapest folyószámlája, a jövő júniusi önkormányzati és európai parlamenti választásokig valahogy elketyeg a főváros – nyilatkozta az ATV-nek Karácsony Gergely. A főpolgármester hetekkel ezelőtt azonban azzal riogatta a budapestieket, hogy az irányítása alá tartozó világváros csődközeli helyzetbe került – szerinte a kormány miatt.

Karácsony Gergely több alkalommal azt is állította, hogy az előző városvezető, Tarlós István, nem hagyott rá elegendő tartalékot. Nemrég azonban egy videóban már ennek az ellenkezőjéről beszélt.

Az a pénz, ami a kasszában maradt, amit szabadon fel lehetett használni, nem egy címkézett pénz, az nagyjából 180 milliárd forint volt” – mondta.

Azt is bevallotta, a szabadon felhasználható pénzeket elköltötték: „170 milliárd forinttal kevesebb megtakarítása van a városnak.”

Kapcsolódó tartalom

Miközben Karácsony Gergely többször is farkast kiáltott, néhány hete százmilliós ötlettel állt elő: zöld bójákat helyeztetett ki több forgalmas út mentén, megbénítva ezzel a fővárosi közlekedést. A kerékpárosok érdekeit szolgáló újítás – több autós szerint – balesetveszélyes, de a mentők munkáját is megnehezíti.

Óriási káosz volt a fővárosban a szeptember eleji iskolakezdéskor is.

Volt, aki szerint a főpolgármester tudatosan teszi tönkre Budapest közlekedését. „Nem lehet így közlekedni, tehát másfél óra egy huszonhét perces út” – mondta egy dühös nő.

Karácsony Gergely közben a munkásságát népszerűsítő fotókat posztolt közösségi oldalán. Azzal dicsekedett, hogy a köztisztasági program keretében a fővárosi cégek a tőlük megszokott alapossággal takarítanak a Kőbánya-Kispest csomópontban, így készülve a tanévkezdésre. Az egyik képen azonban jól látszik, hogy a munkások épp a térdig érő gazt kaszálják.

Kapcsolódó tartalom

Hasonlóan elhanyagolt állapotok uralkodnak jelenleg is az Árpád hídon. A villamosmegállóban, valamint a sínek és az autósávok között méteres parlagfüvek és ecetfák lengedeznek a szélben.

A turisták, de akár a budapestiek számára is észrevehetően lezüllött a főváros Karácsony Gergely irányítása alatt – mondta Deák Dániel a Kossuth Rádióban. A XXI. Század Intézet vezető elemzője azt mondta: míg a zöld karók a közlekedési káoszt növelik, addig a fővárosban uralkodó állapotok is lehangolók.

Szükséges egy olyan képesség, ami szemmel láthatóan Karácsony Gergelynek egyszerűen nincs meg. Ezt, aki budapesti és látja a folyamatokat, amilyen irányban mozdul a város, azt látja, hogy itt nincs kézben tartva és a különböző alrendszerek, a különböző egységek nincsenek összehangolva és ebből fakad a közlekedési káosz, ebből fakad az, hogy a köztisztaság romlott, a közbiztonság romlott, tehát ezek mind-mind ebből erednek” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

A napokban az Origo a fővárosi Blaha Lujza térről közölt írást. A lapot egyik olvasójuk tájékoztatta: az eddig csak vállalhatatlan, mocskos, a legtöbbször működésképtelen köztéri WC új funkciót tölt be: ide hordják a kuncsaftjaikat a prostituáltak. Karácsony Gergely korábban még szelfit is készített a nyilvános illemhelyről, amely a Blaha Lujza tér csökkentett műszaki tartalmú átadása óta sem üzemel rendeltetésszerűen.

Ajánljuk még