Aktuális

Olyat tettek a szurkolók a Puskás Arénában, amitől Szoboszlait kirázta a hideg

Megúszták pénzbüntetéssel a Margit hídon részegen vandálkodó fiatalok

| Szerző: hirado.hu
Pénzbüntetésre ítélték szerdán a Margit hídon ittasan garázdálkodó elkövetőket, akiket a Fővárosi Főügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság szerdán első fokon, ám jogerős ítéletet hirdetett annak a két fiatal felnőttnek a büntetőügyében, akiket az ügyészség műemlék megrongálásával elkövetett kisebb kárt okozó rongálás bűntettével vádolt – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó tartalom

Az ítélet szerint az ittas állapotban lévő vádlottak augusztus 24-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyre tartva a Margit hídon haladtak, ahol az elsőrendű vádlott négy pillére felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.


A szórakozóhelyet elhagyva éjjel a terheltek ismét a Margit hídon haladtak át, ahol immár mindketten további kőkereszteket törtek le.
A lap kiemelte, hogy a rongálással az elsőrendű vádlott 360 680 forint, míg a másodrendű 72 136 forint kárt okozott.

Kapcsolódó tartalom

A két fiatal férfi a váddal egyezően elismerte bűnösségét, megbánta a tettét, és az okozott kárt meg akarja téríteni.

A bíróság a beismerő nyilatkozatok és az egyéb bizonyítékok alapján az eljárást lefolytatta, majd a perbeszédeket követően ítéletet is hirdetett az ügyben.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően

a bíróság műemlék megrongálásával elkövetett kisebb kárt okozó rongálás bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit, akik közül az elsőrendűt háromszázezer forint, míg a másodrendűt 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a terheltek büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megbánó magatartását és együttműködését a hatóságokkal. Súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy az elkövetéskor erősen ittas állapotban voltak.

A fellebbezésre jogosultak az ítéletet tudomásul vették, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ajánljuk még