Fontos

Irány a bolt! Mutatjuk, hol szerezhetjük be, ami még hiányzik a húsvéti menühöz

GFM: Az állam értékesíti a Posta biztosítókban lévő tulajdonrészét

A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. nyílt, piaci versenyfolyamat keretében értékesíti a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben tulajdonolt 66,9 százalékos üzletrészét – jelentette be kedden a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A közleményben ismertették: a nemzetközi sztenderdeknek és legjobb gyakorlatoknak megfelelő transzparens értékesítési eljárás lebonyolításával a Deloitte nemzetközi tanácsadócéget bízták meg.

A folyamat előkészítését követően az október elején induló indikatív ajánlati fázis a tervezet szerint október végéig tart. A kötelező ajánlati fázis december végéig zárulhat, amely alapján a kiválasztott vevővel a jövő év elején kerülhet sor a szerződéskötésre.

A magyar állam korábban deklarálta, hogy nem célja a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben meglévő többségi tulajdonának a hosszú távú megtartása. Átmeneti tulajdonosi szerepvállalása a biztosítási piac konszolidációját kívánja elősegíteni, az állami tulajdonosi érték maximalizálása mellett.

A tranzakció – a lakosság érdekeivel összhangban – hozzájárul a biztosítási piacon megfigyelhető verseny és a szolgáltatás minőségének javításához – közölte a GFM.

Ajánljuk még