Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Ellopták Sainz karóráját, a Ferrari sztárja F1-es tempóban csípte nyakon a tolvajokat

| Szerző: hirado.hu
Kellemetlen meglepetés érte Carlos Sainzot, aki az idei első, a Forma–1-es Olasz Nagydíjon megszerzett dobogójának megünneplésére érkezett Milánó belvárosába vasárnap este. Ott azonban tolvajok várták, és egyikük lecsatolta csuklójáról a 300 ezer eurót érő karóráját. A Ferrari pilótája utánuk rohant, és a járókelők segítségével végül sikerült visszaszereznie az egyedi darabot.

Olasz sajtóbeszámolók szerint a 29 éves Carlos Sainz Jr. vasárnap este fél nyolc körül érkezett kocsival egy Milánó belvárosában található étteremhez. A tolvajoknak feltűnhetett, hogy Sainz a csapata Olasz Nagydíjra készült, piros, sárga és fekete színben pompázó pólóját viselte, az elején nagy Ferrari felirattal.

A három, 18 és 20 év közötti fiatalból álló tolvajbanda az Armani Hotel közelében környékezte meg a mit sem sejtő F1-es pilótát, és beszélgetni kezdtek. Eközben egyikük

lecsatolta Sainz csuklójáról a Richard Mille karóráját, amelynek értéke 300 ezer euró (mintegy 115 millió forint), majd mind futásnak eredtek. A Ferrari pilótája üldözőbe vette őket, és a járókelők segítségével sikerült utolérnie, majd visszaszereznie az értékes karórát.

A Ferrari jelen lévő munkatársai, akik az ünnepi vacsorát szervezték, telefonon hívták a rendőröket, akik a szemtanúk segítségével a közelben elfogták és letartóztatták a három fiatal férfit.

Sainz nem az első F1-es pilóta, akinek értékes órájára szemet vetettek a tolvajok.

A McLaren versenyzőjét, Lando Norrist 2021 nyarán a labdarúgó-Eb Anglia–Olaszország döntőjének napján, a Wembley stadion parkolójában lepték meg a „rossz fiúk”, akik ellopták a 144 ezer angol fontot (kb. 64 millió forint) érő karóráját. Ugyanabban az évben, a májusi imolai futam előtt Charles Leclerc-t fosztották meg félmillió eurós, egyedi Richard Mille órájától Bolognában – amely később a nyomozás során előkerült.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képen: Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája a Forma–1-es Kanadai Nagydíjon, Montrealban 2023. június 17-én. (Fotó: EPA/André Pichette)

Ajánljuk még