Rendkívüli

Sulyok Tamás a Fidesz–KDNP államfőjelöltje

Államtitkár: A Duplakanyar futóverseny különleges élményt nyújt

A Duplakanyar futóverseny különleges élményt nyújt, hiszen a Duna teljes folyása mentén valószínűleg nincs még egy olyan futóverseny, amelynek során a folyó mellett, fölött és alatt is lehet futni – közölte Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke szombaton az indítás helyszínén, Nagymaroson.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a versenyzőket köszöntve emlékeztetett, a futóversenyt azért hozták létre, hogy különleges élményt nyújtsanak a résztvevők számára, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy átfutottak a Duna alatt.

 

Népszerű lett az esemény, ma már évről évre beírható a futónaptárba, hogy szeptember legelején

egy gyönyörű, egyedi környezetben és a Duna alatt lehet átfutni

– tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Heinczinger Balázs (független) polgármester arról számolt be, hogy a szervezők tájékoztatása szerint az idén lényegesen többen indultak hosszú távon, mint tavaly. A harmadik alkalommal meghirdetett Duplakanyar futóverseny résztvevői áthaladnak a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is.

A táv teljesítése közben látható a többi között

az esztergomi bazilika, a Magyarországot Szlovákiával összekötő párkányi Duna-híd, a Börzsöny panorámája, valamint a visegrádi Fellegvár.

Az indulók három táv közül választhattak, az egyéni nevezés mellett a hosszú távon lehetőség van csapatok részvételére is.

A rövid táv 5 kilométer, valamint 12 kilométer, a hosszú táv pedig 62 kilométer, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján. Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymaros és Visegrád között.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI

Ajánljuk még