Baleset

Busz és autó ütközött Budapesten

Mráz Ágoston Sámuel: Tucker Carlson erős mondatokat mondott

| Szerző: hirado.hu
Tucker Carlson amerikai sztárújságíró interjút adott a Mandinernek. A konzervatív véleményvezér több témát is érintett, ilyen volt Amerika szerepe az orosz–ukrán háborúban, de beszélt Magyarországról és David Pressmanről, az amerikai nagykövetről is. Az interjúra reflektált Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

Carlson a Mandinernek adott interjúban kifejtette: mindenféle hazugságot állítanak Magyarországról, például azt, hogy nem demokratikus, pedig szerinte a sajtó sokkal szabadabb itt, mint Amerikában.

Szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman. Nem képviseli ő az Egyesült Államokat, higgye el nekem!” − fogalmazott Carlson.

Tucker Carlson (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ami a szemünk előtt történik, az egy amerikai belpolitikai vita, a magyarok jelentős többsége pedig csodálkozással vegyes értetlenséggel figyeli az amerikai nagykövet munkásságát – jelentette ki a Magyar Nemzet megkeresésére Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Szerinte Tucker Carlson kritikája őszinte volt és a szíve mélyéről jött, hiszen egy nagykövetnek az a feladata, hogy segítse a kulturálisan, gazdaságilag, akár geopolitikailag ellentétes oldalon, másképpen gondolkodó országok közötti együttműködést, azért, hogy megtalálják a közös pontot. Magyarország pedig nem is ellentétes ország, hanem a szövetségesük – mondta a szakértő.

Ebben a helyzetben azt tapasztalni nap, mint nap, hogy a szövetségesével szemben az amerikai nagykövet állandó kritikát, kioktatást gyakorol és fogalmaz meg – ez legalábbis furcsa és nem felel meg annak a nagyköveti szerepnek, hogy esetleges ellentétes véleményben is próbálja megtalálni a közös pontokat – tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

Kapcsolódó tartalom

A Nézőpont Intézet vezetője osztja Tucker Carlson véleményét, miszerint az amerikai nagykövet nem viselkedik diplomataként, sokkal inkább politikai aktivistaként.

„Úgy gondolom, hogy amerikai szempontból sem végez jó munkát, mert nem talál hangot a kormánnyal és nem tudja az Egyesült Államok érdekeit sem érvényesíteni, hanem természetes reakcióként ellenállást, értetlenséget vagy fejrázást vált ki egy-egy akciója. Az, hogy ő politikai aktivista, az nem csak furcsa, hanem kontraproduktív is”

– emelte ki a szakértő, aki szerint hogyha 2024-ben Trump nyeri a választásokat, akkor Pressman nagykövetsége azonnal meg fog szűnni, de ez sokkal korábban is bekövetkezhet.

Tucker Carlson azt nyilatkozta a Mandinernek: szerinte az, hogy Magyarország keresztény ország, sértő az Egyesült Államokra nézve, amely elutasítja a valódi kereszténységet, a kormánya pedig kifejezetten utálja azt.

Kapcsolódó tartalom

Tucker erős mondatokat mondott, de az egészen biztosan kijelenthető, hogy hiába katolikus Biden, nem találta meg a közös hangot a Vatikánnal. Az ukrán politikában is a békéért Magyarország sokkal többet tesz, mint az Egyesült Államok” – mondta Mráz Ágoston Sámuel. Felidézte: az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban Carlson elmondta: ahhoz az orosz haditerv kevés volt, hogy egy villámháborút kihozzanak belőle, ám arra pont jó, hogy elhúzódjon. Mindenki, aki a háború folytatása mellett érvel nyugaton, alábecsüli az oroszokat és emberek életek sokaságáról dönt.

Kapcsolódó tartalom

Tucker Carlson szerint az Egyesült Államok volt az, aki erőltette ezt a háborút, hiszen Kamala Harris egy héttel a háború kezdete előtt, a Müncheni biztonsági konferencián azt mondta Zelenszkijnek, hogy szeretnék, ha csatlakozna a NATO-hoz Ukrajna. Ezzel pedig valami választ akartak kiprovokálni az oroszokból, de valószínűleg erre nem számítottak. Most pedig, amikor ukránok százezrei haltak már meg, milliók menekültek el, egyáltalán nem érdekli Bidenéket az, hogy pusztul a nemzet.

Ez az ő bűnük – mondta a sztárújságíró, amely kapcsán Mráz Ágoston Sámuel azt mondta: „Onnan tudni, hogy ez egy kiprovokált háború, hogy a nyugati politikusok azt hangsúlyozzák, hogy ez nem egy kiprovokált háború.”

Mint fogalmazott: a háborúnak és az öldöklésnek biztosan nincs támogatottsága az USA-ban, ám az oroszellenességnek lehet. A szakértő úgy látja, hogy az előttünk álló egy évben a republikánus pártnak és Donald Trumpnak – ha ő lesz a mostani elnök kihívója – az lesz a feladata, hogy elmagyarázzák a választóknak, ez az elhúzódó háború megnyerhetetlen Oroszországgal szemben, a cél pedig az lehet, hogy a háborúellenesek legyenek többségben, ne pedig az oroszok gyűlölői – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánljuk még