Aktuális

Megpróbáltak a medve elől elmenekülni: tragédia lett a vége a túrának

Kezdőknek és profiknak is – Új évaddal folytatódik a Főmenü

| Szerző: hirado.hu
A Duna Főmenü című gasztroműsorának évadnyitó adásába Füredi Krisztián érkezik. A cukrászmester neve onnan lehet többeknek ismerős, hogy 2020-ban az ő Kíváncsiság fantázianevű alkotása lett Magyarország Tortája.

Bár hétvégente sokszor dolgozik, rendszeresen újranézi a Főmenü adásait Füredi Krisztián cukrászmester, aki nemcsak díjnyertes tortáiról ismert: a fagylalt műfajában is világszínvonalon alkot. Két társával együtt harmadik helyezést ért el a fagylalt Európa-csapatbajnokságon, ezzel bejutottak a jövő januári világbajnokságra.

A Nyár 23 vendégeként úgy fogalmazott: „A Főmenü adásaiban azt kedvelem, hogy még a gasztronómia területén dolgozóként is megtudhatok hasznos konyhai tippeket és érdekességeket.”

A birs, mandula és étcsokoládé ízű tortakülönlegességéről országszerte híres tápiószecsői főcukrász titkon remélte, hogy egy nap meghívást kaphat Széll Tamás és Berecz Zsófi műsorába, mint kóstoló. Nagy meglepetésként érte azonban, hogy az új évad első részében szerepelhet.

Az új évad első részében még nyári ízeknek hódolhatnak a nézők, hűsítő ételek kerülnek az asztalra. Széll Tamás Michelin-csillagos séf sült paradicsomlevest készít és frissítő uzsonnaként parmezános krutont süt. Böröcz Zsófi gasztromentor, privát séf egy igazi klasszikus jégkrém-desszertet idéző, kávés parfét tálal fel piros bogyós gyümölcsökkel megbolondítva. A két séf háromféle szorbé-különlegességet is alkot majd.

A Főmenü következő évadában a szakértők mellett továbbra is vendégül látják a műsorvezetők a konyhaművészet rajongóit is. A stúdióban – mások mellett – Mező Misi, Mikó István, Bay Éva, Rátonyi Kriszta és Somossy Barbara vendégeskednek majd, akik személyes történeteikkel fűszerezik meg az adásokat.

Kapcsolódó tartalom

Főmenü – augusztus 26-tól szombatonként 17 órától a Dunán.

Receptek és további érdekességek a Főmenü Facebook-oldalán és a mediaklikk.hu/fomenu oldalon.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTVA

Ajánljuk még