Rendkívüli

Lezuhant egy nagy hatótávolságú bombázó Oroszországban

Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda

Új épületet kap a veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) kommunikációs szolgálata kedden az MTI-vel.

Az állami támogatásból megvalósuló új épület várhatóan 2024 őszén nyitja meg kapuit – olvasható a közleményben.

A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó MEE célja, hogy korszerű épületben folytathassa működését az óvoda

– írták.

Az Aradi vértanúk úti evangélikus óvoda több mint négyezer négyzetméteres telken áll. Az új, korszerű, fenntartható, gyermekbarát épület körüli zöldterület mérete közel azonos marad a jelenlegiével, emellett az intézmény udvari parkolóval bővül.

Az óvoda az új épület átadásáig átmenetileg egy Fecske utcai épületben folytatja működését

– tették hozzá.

Kitértek arra: a 2011 óta működő veszprémi evangélikus óvoda nagy népszerűségnek örvend a környéken. Ugyanakkor „az épület, amely az 1980-as években ideiglenes jelleggel, mindenfajta szigetelés nélkül épült, energetikai szempontból mára teljesen korszerűtlenné vált és évek óta beázik. (…) A jelenlegi energiaköltségek pedig már az intézmény működését is veszélyeztették, ezért vált szükségessé új épület építése a régi helyett” – idézték a közleményben Isó Zoltánt, a veszprémi evangélikus gyülekezet lelkészét.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még