Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Orbán Viktor is ott lesz az idei Tranziton

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az idei Tranziton Tihanyban – jelentették be a rendezvénysorozat közösségi oldalán. A tájékoztatás szerint a kormányfővel augusztus 25-én az ország előtt álló feladatokról beszélgetnek. Az este fél hattól kezdődő eseményt a Tranzit közösségi oldalán is élőben lehet követni.  

Az idei Tranziton nagyjából harminc előadás és majdnem száz előadó lesz. Délelőttönként plenáris előadások, míg délutánonként szemináriumi beszélgetéseket fognak tartani. Több eszmecsere zajlik az orosz–ukrán háborúról, érintve Magyarország biztonságának a kérdését is – írja a Magyar Nemzet.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, valamint Lantos Csaba energiaügyi miniszter energetikai témában beszélgetnek. Emellett Deutsch Tamással, a Fidesz EP-delegációjának a vezetőjével szó lesz a jövőre esedékes európai parlamenti választásokról is.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Tuzson Bence igazságügyi miniszter és Nagy István agrárminiszter is a vendégek között lesz, továbbá Varga Mihály pénzügyminiszterrel folyik majd diskurzus az euró bevezetésének a kérdéséről is.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Békés Márton történész, illetve Benkő Levente pedig a világban zajló rendszerváltoztatásról, a változó világról fognak szót váltani.

A résztvevők továbbá izgalmas pengeváltásokra számíthatnak a Tranzit-páston. Kelet vagy nyugat címmel a magyarok és a magyarság érdekéről ütközteti véleményét Lánczi Tamás politológus és Bartha Dániel kül- és biztonságpolitikai szakértő.

Az őszi politikai szezon nyitányaként számontartott rendezvény ezúttal is nagy viták színtere lesz, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője is vitázni fognak egymással.

A rendezvénnyel kapcsolatban nemrég Hollik István, az esemény szervezőbizottságának tagja a hirado.hu-nak elmondta, hogy izgalmas, sokrétű programmal várják a közélet iránt érdeklődőket a Tranzitra.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még