Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Pazar helyek, ahonnan nézhetjük a tűzijátékot

| Szerző: hirado.hu
Minden eddiginél komplexebb fényshow-val zárul az augusztus 20-i rendezvénysorozat, így érdemes különleges helyet választani, ahonnan végigkövetheti a több mint félórás tűzijátékot.

Kapcsolódó tartalom

A rendezvénysorozat záróeseményeként idén is a már több mint százéves hagyományra visszatekintő Szent István-napi tűzijátékban gyönyörködhetnek az ünneplők. A finálét a 230 indítási pontról kilőtt, mintegy 34 ezer pirotechnikai effekt, valamint az azokat kísérő fényjáték, épületfestés és a 800 drón részvételével zajló látványos show teszi majd igazán felejthetetlenné.

Kapcsolódó tartalom

A minden eddiginél komplexebb tűzijáték alatt bengáli tüzek borítják be a Dunát, miközben a nemzeti történelem jelentős eseményeit élhetik át a látogatók a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően.

Az augusztus 20-án este 21:00-kor kezdődő fényshow-t a hirado.hu weboldalán, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán élőben közvetítjük.

A térkép ide kattintva nagyobb méretben elérhető (Grafika: hirado.hu)

Nyilvános terek a városban

A lenyűgöző augusztus 20-i tűzijátékot a városközpontból és annak környékéről lehet megtekinteni, jellemzően olyan helyekről mint a Duna-part, a budai Vár teraszai, illetve a Halászbástya, a Clark Ádám tér vagy a Lánchíd másik oldalán található Széchenyi István tér. Bárhová is készüljünk, érdemes korán odaérni, hogy jó helyünk legyen.

Ezekről a helyekről lesz gyönyörű lesz a kilátás: Antall József rkp. (Széchenyi rkp.) és Jane Heining rkp. (Korzó és Belgrád rkp.), Sztehlo Gábor rkp. (Bem rkp.) és Friedrich Born rkp. (Várkert rkp.).

További helyek a városban:

  • Filozófusok kertje, XI. kerület, Citadella sétány,
  • Gül Baba türbéje, II. kerület, Mecset u. 14.,
  • Mansfeld Péter park, II. kerület.

Budai hegyek

A tűzijáték a budai hegyekből is tökéletesen látható, így az alábbi helyek kisebb gyerekekkel, nem ijedős kutyusokkal ideális helyszín lehet, akár egy egész napos kirándulás lezárásaként is.

  • Hármashatár-hegy, Gömbkilátó: Budapest, Hármashatárhegyi út 3.,
  • Normafa, Anna-rét, XII. kerület,
  • János-hegy, Erzsébet kilátó, XII. kerület,
  • Széchenyi-emlékmű, Svábhegy, XII. kerület Széchenyi-emlék út 12.

A különböző belvárosi tetőteraszok, a rakparti éttermek, szórakozóhelyként szolgáló hajók vagy éppen a Deák téren álló óriáskerék közül mindegyik különleges helyszín lehet a tűzijáték megnézéséhez.

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el a főváros több kerületében.

Kapcsolódó tartalom

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon az augusztus 12-től augusztus 23-ig érvényes megállási tilalmat, lezárásokat ismertetve kedden azt közölte, hogy a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI., a XIII. és a XIV. kerületet érintik.

A lezárások és forgalomkorlátozások részleteiről a Police.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ajánljuk még