Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Nézze vissza: Szent István-napi díszünnepség, zászlófelvonás és tisztavatás

| Szerző: hirado.hu
Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, vasárnap reggel Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián Novák Katalin mellett más közjogi méltóságok, továbbá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, kormánytagok, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint érdeklődők százai vettek részt.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek tették le esküjüket, majd a Parlament előtti Duna-szakaszon légiparádét tart a Magyar Honvédség.
Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep. Országszerte számos településen és a határokon túl is tartanak programokat az állami ünnepen.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Katonai tiszteletadással felvonják Magyarország nemzeti lobogóját a Szent István-napi állami ünnepségen a budapesti Kossuth téren 2023. augusztus 20-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még