Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Azerbajdzsán elnökével tárgyalt Orbán Viktor

Munkalátogatáson a Karmelita kolostorban fogadta Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A tárgyalások középpontjában három téma volt, amelyek Magyarország és Európa biztonságához kapcsolódnak. A felek egyeztettek az energiaellátással, a fizikai biztonsággal – így különösen az ukrajnai háborúval – és a gazdasági nehézségek leküzdésével összefüggő kérdésekről.

Mint korábban a türkmén elnökkel is, alapvetően az energiaellátás kérdései kerültek fókuszba. Azerbajdzsánból idén 100 millió köbméter földgáz érkezik, illetve megegyezés született 50 millió köbméter magyarországi bértárolásáról is, így immár valós fizikai földgázszállítási kapcsolat létesült a két ország között – állapították meg.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelték: hazánk évente 200 ösztöndíjas helyet ajánl fel azerbajdzsáni diákok számára magyarországi tanulmányok folytatására.

Ilham Alijev elnök részt vesz az augusztus 20-i nemzeti ünnep, valamint a budapesti atlétikai világbajnokság eseményein is – közölte Havasi Bertalan.

Ajánljuk még