Aktuális

Botswana megfenyegette Berlint: 20 ezer elefántot küldenének Németországba

Százötvenen vehetnek részt a Regőczi Alapítvány támogatottjai közül az Erzsébet-táborokban

Százötvenen vehetnek részt a családi Erzsébet-táborokban a Regőczi Alapítvány támogatottjai közül – mondta az alapítvány kuratóriumának elnöke pénteken Zánkán a közmédiának nyilatkozva.

Herczegh Anita – aki férjével, Áder János korábbi köztársasági elnökkel közösen látogatta meg a Zánkán táborozó családokat – kiemelte: fontosnak tartják, hogy ne csak anyagilag támogassák azokat a gyerekeket, akik a koronavírus-járványban egyik vagy mindkét szülőjüket elvesztették, hanem élményeket, kikapcsolódási lehetőséget adjanak nekik.

A gyerekeknek fontos, hogy néha kizökkenjenek a hétköznapokból és önfeledten kikapcsolódhassanak – tette hozzá. Herczegh Anita hangsúlyozta:

támogatottjaiknak idén először lehetőségük van arra, hogy a zánkai Erzsébet-táborban is nyári élményekhez juthassanak úgy, hogy a jelképes, ezer forintos részvételi díjukat az alapítvány átvállalta.

A kuratóriumi elnök tájékoztatása szerint a Regőczi Alapítvány által támogatott koronavírus-árvák száma a tavalyi év végére az 1600-at is meghaladta. Azóta közülük többen már felnőttek, befejezték a tanulmányaikat, de még mindig 1300 körül van az alapítvány által támogatott gyermekek száma.

Kapcsolódó tartalom

Herczegh Anita ezt még mindig magasnak nevezte, ráadásul – mint mondta –, sok közöttük a hat éven aluli kisgyermek -, így még sokáig lesz tennivalója az alapítványnak, amíg elkíséri a koronavírus-árvákat a felnőtté válásig.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke jelezte:

Zánkán a nyári gyermektáborok vasárnaptól péntekig tartanak, péntektől vasárnapig pedig a családoké a zánkai tábor.

Örömét fejezte ki, hogy a korábbi együttműködő partnereik – szociális és egyházi szervezetek – mellett az idei évtől a Regőczi Alapítványon keresztül is érkeznek családok az Erzsébet-táborokba, ahol sok program és teljes ellátás várja őket.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tájékoztatása szerint a nyári családi Erzsébet-táborokban mintegy kétezer család – csaknem hétezer ember – kapcsolódhat ki Zánkán május 19. és szeptember 10. között nyolc hétvégi turnusban. Családi táborokat még az év végén is rendeznek, így a résztvevők száma idén megközelíti a tízezret.

Ajánljuk még