Időjárás

Ma sem ússzuk meg szárazon, mutatjuk, az ország mely részén kell zivatarokra számítani

Hallucinációk és „hangok” késztették arra, hogy megölje álmában édesanyját Budapesten – állítja a gyanúsított, aki a gyilkosság előtt kábítószerezett

Letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldték azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte édesanyját – tudatta a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a megalapozott gyanú szerint a férfi hétfőn közös otthonukban késsel többször megszúrta alvó édesanyját, aki belehalt sérüléseibe. A gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megállapítására lehet alkalmas.

Kapcsolódó tartalom

A férfit már kezelték pszichiátriai osztályon. A gyógyszereit nem mindig vette be, rendszeresen drogozott. Bejelentett munkahelye nincs, szülei házában lakott és a megélhetését is ők biztosították – ismertették.

Bár a férfi büntetlen előéletű, már előfordult, hogy rátámadt családtagjára. Elmondása szerint

hallucinációk, „hangok” késztették a bűncselekmény elkövetésére, amely előtt szintén fogyasztott kábítószert.

A kényszerintézkedés ügyében eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, továbbá a letartóztatás mellett fontos a gyanúsított elmeállapotának megfigyelése is nemcsak a társadalom, a család, hanem a gyanúsított érdekében is.

A kerületi bíróság elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A végzés végleges – közölte a törvényszék.

Kiemelt kép: Bűnügyi helyszínelő (b) és mentők a főváros XVI. kerületében 2023. augusztus 14-én, ahol halálra szúrtak egy nőt a Fertály utca egyik lakásában. A rendőrök a feltételezett elkövetőt, az áldozat 24 éves fiát – aki magát is megsebezte – a helyszínen elfogták (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánljuk még