Fontos

Brüsszelből üzent Orbán Viktor

Magyar Nemzet: Bajnai Gordon politikustársának, Juhász Péternek is jutott a guruló dollárokból

Bajnai Gordon politikustársának, Juhász Péternek is bőven jutott anyagi forrás a tavalyi országgyűlési választások kampányidőszakában. A Magyar Nemzet összeállítása szerint a négymilliárd forintos külföldi támogatásból több tízmillió forint vándorolt Juhász Péterhez, aki cserébe egy internetes portálon próbálta lejáratni a kormánypártokat. A lap hozzáteszi: az oldala természetesen, a dollármédia kamu oldalaihoz hasonlóan, azóta már nem működik.

Bajnai egykori politikustársának is jutott a dollármédia milliárdos támogatásából – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A portál azt írja: több tízmillió forint vándorolt Juhász Péter zsebébe, aki a milliókért cserébe egy internetes portálon próbálta lejáratni a kormánypártokat.

Kapcsolódó tartalom

A baloldali politikus az országgyűlési választásokhoz közeledve, 2021 nyarán jelentette be, hogy elindítja Nerpédia nevű oldalát.

A szálak Bajnaihoz vezetnek

A Juhász Péter-féle tartalmakat a Facebookon és Google-hirdetésekben reklámozták, amelyre több mint 60 millió forintot költöttek a kampányban – jegyzi meg a Magyar Nemzet. Hangsúlyozva: a portál ezer szállal kötődik Bajnai Gordonhoz.

Kapcsolódó tartalom

A dollárbaloldal finanszírozásáról szóló nemzetbiztonsági jelentés szerint

Juhász Péter cége is szerepel a Bajnai Gordon nevével fémjelzett, külföldről pénzelt DatAdat-csoport partnerei között.

Online elérhetőségként pedig ugyanazt a címet adták meg, ami a DatAdathoz köthető Molnár István egy másik vállalkozásánál is feltűnik.

Kapcsolódó tartalom

A kormányellenes oldal érdekes módon már nem működik. Az utolsó bejegyzést a választások előtti napon tették ki és azóta egyáltalán nem is frissítették.

Juhász Péter aktívan részt vett a baloldal kampányában.

Ő volt az első, aki Márki-Zay Péter előválasztási sikere után hosszabb interjút készített a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjével. A Magyar Nemzet megjegyzi: hiába öltek milliókat a balliberális propaganda oldalakba, a várt eredmény elmaradt.

Bábkormányt akartak létrehozni

A dollármédia és a mögöttük álló külföldi finanszírozók négymilliárdból, különböző lejárató oldalakkal próbálták befolyásolni a magyar választókat – erről beszélt az Alapjogokért Központ elemzője. Zila János szerint a baloldal kommunikációs stratégiája ott bukott el, hogy szembe ment hazánk érdekeivel.

„Nyilvánvaló, hogy kilóg a lóláb. De a probléma az egész történettel van, hogy itt egy nagyon komoly külföldi beavatkozás valósult meg. Külföldi érdeknek próbáltak érvényt szerezni. Lényegében egy

bábkormányt próbáltak a magyarok nyakára ültetni külföldi erők, jelesül az amerikai baloldal és ehhez használtak fel mindenféle eszközt”

– mutatott rá Zila János.

A guruló dollárok ügyében tavaly ősszel indult titkosszolgálati vizsgálat, de a rendőrség is nyomoz pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt is.

Kiemelt kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánljuk még