Baleset

Két személyautó összeütközött, a balesetben ketten meghaltak

Videón, ahogy fékezés nélkül átszakított egy kerítést és az udvaron álló autónak ütközött egy ittas sofőr

| Szerző: hirado.hu
A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban ittas járművezetés vétsége miatt eredményesen bíróság elé állított egy férfit. Az elkövető egy lajosmizsei útkereszteződésben kanyarodás helyett nagy sebességgel egyenesen továbbment, és átszakította az előtte lévő ház kerítését, majd az udvaron parkoló autónak ütközött.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – 2023. június 16. napján a késő esti órákban

Lajosmizsén ittas állapotban vezette gépjárművét, amelyben 3 éves kislányával utazott.

Mivel az elkövető ittassága miatt nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetett, egy utca végi kereszteződésnél nagy sebességgel egyenesen tovább haladt és átszakította az előtte lévő ingatlan kerítését.

Kapcsolódó tartalom

Az udvarra becsapódó gépjármű ezt követően az ott, üresen álló gépkocsinak ütközött. Az ütközés olyan erejű volt, hogy attól az álló autó az ingatlan hátsó kerítéséig repült.

A baleset következtében a vádlott lánya könnyű sérülést szenvedett, a gépkocsikban és a kerítésben jelentős anyagi kár keletkezett.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki ittas járművezetés vétségében és – az ügyészi indítvánnyal egyezően – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel ellene az ügyész, súlyosításért fellebbezett.

Az esetet a biztonsági kamera rögzítette.

Ajánljuk még