Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

Háromszorosára emelné a vízdíjakat Budapesten Tüttő Kata

| Szerző: hirado.hu
A közösségi oldalán kampányol Karácsony Gergely helyettese, azt magyarázva, hogy miért kell háromszorosára emelni a budapesti vízdíjakat. Tüttő Kata egy televíziós műsorban korábban azt is elárulta, hogy a közlekedésben és a közvilágításban is megszorításokra készül a baloldali városvezetés. Legutóbb pedig a főpolgármester közölte: szeptembertől közel 30 százalékkal emelkednek a BKV-jegyek árai.

Két hete kampányol a vízdíj jelentős, akár háromszoros emelése mellett Tüttő Kata. Karácsony Gergely főpolgármester helyettese szerint ugyanis tarthatatlanul alacsony a szolgáltatás ára Budapesten és nincs miből felújítani a közműhálózatot sem.

Kapcsolódó tartalom

Lakossági megszorítások

Először még csak a vállalkozásokra vetette volna ki a magasabb tarifát, de később már a lakossági megszorítás is szóba került.

Az MSZP-s politikus szerint a fővárosi vízművek vesztesége mostanra odáig jutott, hogy nemrég a Klikk-TV-ben mondta azt: ha nem lesz vízdíjemelés, akkor a kieső forrásokat a közlekedés, a közvilágítás és a kaszálás forrásaiból kell majd pótolnia a fővárosnak.

Kapcsolódó tartalom

De hogy ráerősítsen korábbi nyilatkozataira, pénteken újabb kampányt indított a szocialista főpolgármester-helyettes. A közösségi oldalán egy méretes gömbgrafitos öntöttvas vízcső peremén ülve azt posztolta: mindennap ugyanezzel a fotóval tesz közzé bejegyzést, azt magyarázva, hogy

aránytalanul olcsó a vízdíj a fővárosban, ezért mindenképp emelni kell az árát.

A baloldali politikus a kialakult helyzetre nyomban felelőst is talált, mégpedig a kormányt. Azt írta: csak Budapesten, a Fidesz döntése miatt, évente 33 millió m3 ivóvizet kötelesek kevesebb mint féláron adni, óriási veszteséggel.

Kapcsolódó tartalom

Karácsony Gergely ugyancsak a közösségi oldalán támadta a kormányt és hazaárulást súroló felelőtlenségnek nevezte, ha nem lesz Budapesten vízdíjemelés.
De nem ez az egyedüli kísérlet arra, hogy a csődközeli helyzetbe került főváros megszorítást vezessen be. Három hete a főpolgármester a közösségi oldalán azt üzente a budapestieknek, hogy

szeptembertől közel 30 százalékkal drágul majd a BKV-jegyek ára.

Kapcsolódó tartalom

„Semmilyen vízdíjemelést, általánosságban rezsiemelést nem támogatunk” – így reagált a főváros baloldali vezetésének áremelési szándékára a múlt héten Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormányzat nem támogatja, hogy a lakosságnak nagyobb terhet kelljen vállalnia.

Gulyás Gergely hozzátette: az önkormányzatoknak és a kormánynak is mindent meg kell tennie, hogy a közszolgáltatások ára ne emelkedjen. Csakhogy, úgy tűnik, a főváros kifogyott a pénzből.

Kapcsolódó tartalom

Legutóbb Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kérdezett rá nyilvánosan, hogy hová lett a pénze az ország leggazdagabb városának.

„Nem kellett volna hagyni, hogy Gyurcsány Ferenc emberei széthordják a fővárosi vagyont. Nem kellett volna a Tarlós Istvántól megörökölt 183 milliárdos vagyont eltüntetni”

– hangsúlyozta Kocsis Máté, aki szerint Karácsony Gergely miatt Budapest mára koszos és gazos város lett, amelyet elleptek a hajléktalanok.

Kapcsolódó tartalom

Közben a főpolgármester több tucat tanácsadót alkalmaz, sokmilliós szerződésekért.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánljuk még