Időjárás

Nagy meglepetéssel készül a Magyarországra érkező Louis ciklon – térképen mutatjuk, mi várható

Több vármegyére adtak ki riasztást: térképen mutatjuk, hol kell vigyázni

Markáns hidegfront érkezik, amely véget vet a hőségnek. Harmadfokú figyelmeztetést adtak ki több vármegyére. Széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul a zivatarokhoz.
(Fotó: met.hu)

Több hullámban várhatóak nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok, amelyek nagy eséllyel rendszerbe is szerveződnek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsősorban az ország délkeleti felén, kétharmadán alkalmasak a feltételek piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására is.

A heves zivatarokat erősen viharos, károkozó (>90-100 km/h, zivatarrendszerben akár >100-120 km/h) szélrohamok, nagy méretű jég (>2-4, szélsőséges esetben akár >5 cm), és felhőszakadás (általában >25-35 mm, de lokálisan akár >40 mm) kísérik.

(Fotó: met.hu)

Estétől északnyugat felől lassan stabilizálódni kezd a légkör, de a zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.


Csongrádra és környékére hajnali három óra után érkezett meg a hatalmas vihar. A csongrádi tűzoltóság mellett fa dőlt az útra, a Körös-toroki üdülőterületen villanyvezetékek sérültek meg, a Gyöngyvirág utcában is kidőlt fa zárta el az utat, ami távközlési kábelt is leszakított.

Kapcsolódó tartalom

A Szentesi híd közelében is fa dőlt az útra, ami elzárta a forgalmat. Szentesen a Vörösmarty utcában egy gépkocsira zuhant a leszakadt hatalmas faág, itt távközlési kábel is megsérült.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még