Baleset

Hármas karambol történt, hét kilométeres a torlódás az autópályán

Másodfokú riasztást adtak ki hevesebb zivatarok veszélye miatt, felhőszakadás is lehet

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Csongrád-Csanád és Békés vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

(Forrás: OMSZ)

A meteorológiai szolgálat közölte: pénteken napközben és este egyre többfelé várhatók nyugatról kelet felé mozgó zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek.

Kapcsolódó tartalom

Az ország déli felén van a legnagyobb esély heves zivatarokra. Ezeket viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökés, kisméretű jég, intenzív eső, helyenként felhőszakadás kísérheti, de akár károkozó, óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat.

Közölték azt is, éjszaka kelet felé terjednek a zivatarok, majd szombat hajnaltól csökken a számuk. A nap első felében csak elvétve – főként az északkeleti tájakon – lehet zivatar, majd várhatóan késő délutántól nyugat felől ismét egyre több helyen alakulhatnak ki kelet felé mozgó zivatarok, esetleg zivatarrendszerek. Elsősorban délnyugaton heves zivatarok is létrejöhetnek.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még